Junts insta els diputats independentistes a derogar el delicte de sedició sense contrapartides

“Aquí no es treu cap joguina als jutges, sinó que se’ls dóna una de nova per donar via lliure a la contrastada voluntat repressora de les cúpules judicials”, afirma Josep Pagès

El diputat al Congrés defensa l’esmena a la totalitat que deroga totalment el delicte de sedició i que força el codi penal espanyol a homologar-se als estàndards europeus

 

El diputat, Josep Pagès, ha defensat l’esmena a la totalitat presentada per Junts a la reforma del delicte de sedició que proposa el govern espanyol de PSOE i Podem. L’esmena, que deroga totalment el delicte de sedició i que força al codi penal espanyola homologar-se als estàndards europeus, ha estat rebutjada. Junts ha convidat els diputats independentistes a treballar conjuntament i deixar de blanquejar el 155. “Faig una crida als diputats independentistes i els demano que actuïn amb generositat i responsabilitat. Deixeu-vos de partidismes i tacticismes i doneu suport a l’esmena a la totalitat de Junts per Catalunya i treballeu amb nosaltres per deixar en evidència el relat del 155”. “No claudicarem davant d’una reforma fraudulenta que persegueix l’independentisme i els drets fonamentals“, hi ha afegit Pagès.

El diputat ha denunciat que la reforma del delicte de sedició “serà una nova joguina per donar via lliure a la contrastada voluntat repressora de les cúpules judicials”. Per al diputat, després de les declaracions d’alguns dirigents socialistes, s’ha deixat ben clar que la reforma “és un frau”.

Pagès ha recordat que els darrers dies fins a quaranta entitats, de diferent ideologia, han signat un manifest en què es denuncia la criminalització de conductes com l’ocupació d’un rectorat, de seus de fons voltors, tallar una carretera o aturar un desallotjament.

La proposta de Junts no deixava cap porta oberta a que es pugui perseguir l’exili, com pretén la proposta presentada pel govern espanyol.