Junts insta el Govern espanyol a retirar l’Advocacia de l’Estat de les causes obertes contra l’independentisme al Tribunal de Comptes

Junts per Catalunya presenta una Proposició no de Llei al Congrés i al Senat que reclama “acabar amb la causa judicial general i la persecució econòmica contra l’independentisme català”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha anunciat aquest dimarts la presentació d’una Proposició no de Llei tant al Congrés com al Senat que insta el Govern espanyol a retirar l’Advocacia de l’Estat de les causes obertes contra l’independentisme al Tribunal de Comptes. En una roda de premsa al Congrés, Nogueras ha titllat aquest organisme de “polititzat, parcial i arbitrari” i ha recriminat la fiança milionària que es reclama als independentistes “per exercir el seu dret legítim a la llibertat d’expressió i llibertat ideològica”. “Aquest tribunal dilapida les garanties jurídiques i ens porta a l’absoluta indefensió”, ha afegit.

 

No hi ha concòrdia ni retrobament ni res que se li assembli en aquest context”, ha avisat la portaveu de Junts. En aquest sentit, Nogueras ha demanat a l’Executiu de Pedro Sánchez “més fets o menys paraules” i que afronti “el repte majúscul” que té l’Estat, que és posar fi “al franquisme institucional que hi ha a moltes institucions i organismes del Regne d’Espanya”.

 

 

 

 

 

 

 

Madrid, 29 de juny de 2021