Junts insta el Govern espanyol a respectar els estàndards de l’Estat de Dret europeu

Pagès denuncia l’incompliment d’Espanya de la resolució del Consell d’Europa que demana “acabar amb la persecució de polítics per la seva ideologia”

El diputat i portaveu de Justícia de Junts al Congrés, Josep Pagès, ha instat aquest dimecres la ministra de Justícia que Espanya compleixi la resolució del Consell d’Europa de juny del 2021, que insta l’Estat espanyol a “acabar amb la persecució de polítics per la seva ideologia”. Pagès ha esmentat el recent informe Cilevics sobre el seguiment de la resolució del Consell d’Europa, que conclou que Turquia i Espanya han fet cas omís de les recomanacions. A més, aquest informe cita expressament el cas d’espionatge massiu a líders independentistes catalans, conegut com a Catalangate.

Cada setmana tenim notícies que posen en dubte el compliment dels principis de l’Estat de Dret per part de l’Estat espanyol; ahir vam conèixer la sentència del TEDH, que condemna l’Estat espanyol per filtrar imatges de 33 jutges catalans i la seva ideologia”, ha destacat el diputat en la seva intervenció, abans de preguntar: “Quan pensa modificar el Govern del Regne d’Espanya els delictes de sedició i rebel·lió, com insta l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa?”

El diputat considera que aquesta reforma “no es pot endarrerir” i que “seria inacceptable que els indults s’anul·lessin”. Pagès també ha preguntat a la ministra si “pensen posar fi als processos d’extradició dels polítics catalans” i “quan acabaran amb els processos contra càrrecs implicats al referèndum de l’1-O“.

En el torn de rèplica, la ministra Llop ha manifestat que el Consell d’Europa es va oposar a l’informe Cilevics, afirmació totalment falsa, ja que l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va aprovar la desclassificació i publicació de l’informe per àmplia majoria, el contingut del qual es pot consultar a la web oficial del Consell d’Europa:

https://assembly.coe.int/LifeRay/JUR/Pdf/DocsAndDecs/2022/AS-JUR-2022-15-EN.pdf

 

Madrid, 29 de juny de 2022