Josep Rius

Junts insta el Govern a reclamar explicacions a Pedro Sánchez sobre el CatalanGate

El diputat Josep Rius ha  exigit una comissió d’investigació a les Corts espanyoles i l’assumpció de responsabilitats polítiques

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció impulsada per Junts per Catalunya on s’insta el govern a reclamar totes les explicacions al president del Govern espanyol sobre l’espionatge polític dut a terme contra representants polítics catalans. El diputat Josep Rius ha exigit la constitució d’una comissió d’investigació a les Corts espanyoles per esclarir tot el que ha succeït i que “s’assumeixin responsabilitats polítiques”. En aquest sentit, ha reiterat que “cal congelar totes les relacions institucionals amb el Govern espanyol fins que s’esclareixin els fets del CatalanGate”. 

Rius també ha posat en relleu la necessitat de cercar tots els mecanismes possibles per resoldre els dubtes de la ciutadania en matèria de ciberespionatge. Així, ha proposat crear un servei d’atenció a les víctimes d’espionatge digital il·legal, a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Finalment, la moció proposa col·laborar amb les institucions europees facilitant tota la informació que disposi sobre el CatalanGate per efectuar les investigacions que es duguin a terme. El diputat ha refermat que “davant les violacions de drets i llibertats civils ens trobaran de cara i amb voluntat sempre de saber tota la veritat”.

La moció ha estat aprovada per una àmplia majoria.