Jeannine Abella

Junts insta el Govern a posar en funcionament les seus dels serveis territorials del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran el primer semestre de l’any

El desplegament és una reivindicació històrica per millorar les condicions de vida dels pirinencs i acumula mesos d’endarreriment

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat aquest matí al Parlament una proposta de resolució on demana al Govern que les seus dels serveis territorials del Govern a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran estiguin en funcionament durant el primer semestre de 2023. En concret, es tracta de les seus dels serveis territorials de les conselleries d’Educació, Salut, Drets Socials, Cultura, Territori, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Economia i Hisenda i Empresa i Treball.

El desplegament va anunciar-se el març de 2022 i estava previst que el 2023 en finalitzés la implementació. Així, s’esperava que Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials ja estiguessin en funcionament abans del mes de setembre de 2022. Cultura, Empresa i treball i Economia i Hisenda havien d’obrir la seva seu a principis de l’any 2023. A data d’avui no s’ha complert amb els compromisos fixats pel setembre de 2022 i es posa en dubte que es compleixi l’objectiu fixat per principis de 2023.

La ubicació anunciada fou la següent: Departament d’Educació i Salut —que ja està parcialment desplegada a Tremp on també hi ha la seu de la regió sanitària—,  a Tremp; el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el de Territori, a la Seu d’Urgell; a Sort, el Departament de Drets Socials; el Departament de Cultura, al Pont de Suert i el Departament d’Empresa i Treball i el d’Economia i Hisenda, a Puigcerdà.

Segons la diputada de l’Alt Pirineu i Aran, Jeannine Abella, “la finalitat d’aquest desplegament descentralitzat és que a cadascuna d’aquestes cinc seus hi hagi un punt d’atenció ciutadana on fer els tràmits de qualsevol de les conselleries desplegades a l’Alt Pirineu i l’Aran amb un registre únic que eviti els desplaçaments fora de la comarca tot oferint un servei de proximitat als habitants de la vegueria. Per aquest motiu, ha recordat que es tracta d’una reivindicació històrica del territori per apropar l’administració a la ciutadania, millorar les condicions de vida dels pirinencs, i poder prendre decisions adaptades a la singularitat de l’Alt Pirineu i l’Aran.