Irene Negre

Junts insta el Govern a eliminar la limitació de velocitat de 100 km/h a l’AP-7 i implantar punts de velocitat variable

El grup parlamentari reclama la construcció del tercer carril al tram ebrenc al més aviat possible

El grup parlamentari de Junts per Catalunya insta el Govern a eliminar la limitació de velocitat de 100 km/h a l’AP-7 i a impulsar mesures efectives i no de recaptació per garantir la seguretat dels conductors i les vies de Catalunya. En la seva intervenció a la Comissió d’Interior, la diputada Irene Negre ha acusat ERC de “tirar pel dret pactant amb Madrid i provocant la reducció de 100 km/h en lloc d’estudiar sistemes de velocitat variable”, després que Junts hagués demanat que no s’activés aquesta reducció al tram ebrenc, Granollers i el Papiol. “Segons dades comunicades pel conseller Elena més del 90% dels accidents són deguts als avançaments entre camions.  La velocitat no és el causant dels accidents i, per tant, no és la utilització de radars o limitacions de velocitat el que evitarà l’alta accidentalitat”, ha argumentat Negre.

La diputada de Junts ha reclamat la construcció del tercer carril al tram ebrenc de l’AP-7 al més aviat possible per no perdre en mobilitat ni en competitivitat en aquest territori. S’han d’estudiar els punts de l’AP-7 on caldria instal·lar punts de velocitat variable perquè “no té cap sentit posar la limitació de 100 km/h durant tota la jornada en una via d’alta velocitat”, ha arguït Negre.

La diputada ha fet una crida a “exigir a l’Estat que rescati les autopistes radials de Barcelona com ha fet a Madrid. La seva manca de previsió en l’alliberament dels peatges ens ha dut on som ara”.

Altres mesures alternatives a la limitació de velocitat que ha proposat la diputada són la prohibició d’avançament entre camions en determinades franges horàries; un augment de la vigilància per garantir la circulació per la dreta dels conductors; implementar mesures de regulació de trànsit efectives, com ara els avisos d’accident i reconduir el trànsit per vies secundàries o habilitar, en cas que sigui possible, un carril addicional de manera temporal fins a resoldre-ho. Totes les propostes es presentaran en una proposta de resolució per ser debatuda a la Comissió d’Interior. 

“Des de Junts per Catalunya volem mesures efectives i no de recaptació com s’han imposat fins ara. Demostrat queda amb els 450 conductors multats en els primers dies de limitació de velocitat a 100 km/h a l’AP-7 entre Granollers i el Papiol”, ha conclòs Irene Negre.