Albert Batet

Junts insta el conjunt de l’independentisme a reflexionar per teixir una estratègia guanyadora que sigui compartida per tothom

Batet indica que el proper Debat de Política General “pot ser un punt d’inflexió”

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha fet una crida al conjunt del Govern i de l’independentisme a reflexionar “per ser capaços de teixir una estratègia guanyadora, que sigui compartida i que impliqui a tothom”. Batet ha traslladat aquesta petició al president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Parlament. A parer seu, cal aprofitar les setmanes que venen per endavant, ara que acaba el període de sessions, i ha assenyalat que “el Debat de Política General pot ser un punt d’inflexió”.

Batet ha insistit en l’escepticisme de Junts davant la nova reunió de la taula de diàleg: “A l’altra banda, no hi ha predisposició per a una negociació real. És picar ferro fred”. Segons Batet, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “diu tenir bones intencions, però no aporta solucions”

En aquest sentit, ha subratllat que “des de l’última reunió de la taula del diàleg, aviat farà un any, el PSOE no ha fet cap proposta. De fet, la setmana passada va votar contra totes propostes de resolució vinculades a la resolució de conflicte durant el Debat de l’Estat de la Nació espanyola”, ha afegit Batet. Per contra, ha recordat que el PSOE i el PP van aprovar al Congrés dels Diputats reformar les euroordres. “Aquesta és la desjudicialització del PSOE?”, ha preguntat. 

El president del grup parlamentari ha posat en relleu que, la setmana passada, “es va destapar encara més guerra bruta per destruir la trajectòria política de Xavier Trias o la conspiració d’un jutge de l’Audiència Nacional espanyola per detenir el president Mas després de la consulta del 9-N”. “Això era el 2014, quan governava el PP. Però, ara amb el PSOE, no és gaire diferent”, ha sentenciat.

Batet ha denunciat que el Govern de Pedro Sánchez  “ens ha espiat il·legalment i manté la repressió, que no para de créixer com apunta Òmnium, amb més de 4.000 represaliats”, ha conclòs.