Ramon Tremosa

Junts insisteix en la necessitat de reimpulsar la construcció del corredor del Mediterrani 

El diputat Ramon Tremosa sosté que Catalunya necessita el corredor i no una solució low-cost que obliga a compartir via amb Rodalies i mercaderies

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció impulsada per Junts per Catalunya on s’insta al govern de la Generalitat a convocar i reiniciar els treballs de la Mesa Catalana del corredor del Mediterrani. L’objectiu és vetllar el desenvolupament i l’execució dels treballs per part del Govern de l’Estat.

“Catalunya necessita el corredor mediterrani i no una solució low-cost com el tercer fil per reduir el cost de transport de les empreses, treure camions contaminants de les autopistes i separar tràfic de mercaderies i passatgers per no saturar Rodalies” ha dit el diputat Ramon Tremosa, qui ha defensat la moció. En aquest sentit, la moció aprovada insta al govern espanyol a elaborar una programació real i definitiva dels treballs per tal que la finalització del tot el corredor mediterrani sigui abans del 2030, “data límit fixada per la Unió Europea i no es produeixin més demores en la seva execució” ha dit Tremosa.

Així mateix, el diputat de Junts per Catalunya, Ramon Tremosa, ha reivindicat la necessitat que el govern espanyol acceleri les obres per fer arribar el corredor mediterrani i l’ample europeu a les grans empreses catalanes. “Les empreses guanyaran competitivitat tot reduint els seus costos de transport, facilitant així la seva competitivitat i la seva internacionalització” ha reblat.

Finalment, la moció demana  que es faciliti la interlocució entre la Plataforma ferroviària de Mercaderies per l’interior de Tarragona i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per tal de concretar la necessitat unànime en aquell territori de reduir la circulació de mercaderies perilloses pels centres dels nuclis urbans.

Aurora Madaula: “L’acció exterior catalana és un dret, un deure i un mandat polític d’aquest govern”

D’altra banda, la diputada Aurora Madaula ha exposat una moció sobre les dificultats amb què es troba el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert per fer la seva feina a l’exterior. “Defensem l’acció exterior del Govern davant les ingerències i els atacs de l’Estat espanyol, un estat que l’índex de The Economist rebaixa de democràcia plena a defectuosa”, ha dit Madaula que ha afegit que “nosaltres ja fa temps que els avisem, els fets i els índexs ho demostren”. “L’acció exterior catalana és un dret, un deure i un mandat polític d’aquest govern, un mandat legal”, ha reblat. 

Madaula ha afirmat que no hi ha drets de primera i drets de segona. En aquest sentit, ha fet un reconeixement “a la defensa dels drets polítics, dels drets democràtics, com el dret a l’autodeterminació que el Consell per la República defensa en l’àmbit internacional, fora de les urpes repressores de l’Estat espanyol”.

Barcelona, 10 de febrer de 2022