Junts insisteix en la necessitat de constituir una direcció estratègica col·legiada per enfortir l’independentisme

Batet reclama treballar una alternativa a la taula del diàleg i reivindica un espai compartit d’anàlisi i de decisió entre partits i entitats

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha reiterat aquest matí la necessitat de constituir una direcció estratègica col·legiada de l’independentisme al més aviat possible. Durant  la sessió de control al president de la Generalitat, Batet ha defensat que aquest ha de ser un espai compartit d’anàlisi i decisió entre partits i entitats per dissenyar els passos a seguir per avançar cap a la independència, però també per coordinar les accions per fer front a la repressió. 

Batet ha reclamat que cal “enfortir el front independentista, recuperar la moral de victòria i tornar a prendre la iniciativa” perquè ha recordat que, ara fa un any, les eleccions van deixar un mandat clar: “El 52% de la ciutadania va dir sí a la independència; sí a un país lliure, de progrés, oportunitats i benestar; i sí a tenir un país on es pugui viure plenament en català. Aquesta és la voluntat de la gent i hem de donar-hi compliment”, ha assenyalat.  

El president del grup parlamentari ha lamentat que l’independentisme, en el seu conjunt, “no ens podem sentir orgullosos sobre com estem actuant col·lectivament. No estem sent capaços de fer front a la repressió de manera coordinada”. Però, segons Batet, tampoc s’estan fent passos ferms per  avançar cap a la independència. “És evident que l’aposta per la taula del diàleg no està funcionant. És una via que no porta enlloc”, ha manifestat. 

Batet ha assenyalat que el Govern espanyol no vol reunir-se, com ja va expressar ahir la seva portaveu, ni vol sentir ni a parlar d’amnistia ni d’autodeterminació. “El president Pedro Sánchez no té cap interès a resoldre aquest conflicte polític”, ha afegit el president del grup parlamentari. 

Per això, segons el líder de Junts al Parlament, “hem de treballar una alternativa a la taula del diàleg. Ho hem de fer junts i amb unitat i complicitat”.