Junts incorpora membres de Demòcrates a les seves llistes per a les eleccions del 14-F

Laura Borràs reivindica l’esperit de suma del partit: “Som un espai d’inculsió que el que vol és multiplicar pel país. L’interès fonamental de Junts i Demòcrates és el país”

Junts incorporarà membres de Demòcrates a les llistes per a les eleccions del 14-F amb la voluntat de “posar per davant allò que ens uneix i avançar inequívocament cap a la independència”. Un total de 9 candidats se sumen al projecte de Junts, que encapçalen Laura Borràs i el president Carles Puigdemont: 6 candidats se sumaran a les llistes per Barcelona; 1 per Girona; 1 per Tarragona i 1 per Lleida. Així ho han anunciat a través d’un acord polític entre ambdues formacions, que han titulat Lleials a l’#1Oct. Activar la declaració d’independència del 2017. El document consta de 8 punts i neix amb el propòsit de fer efectiva la constitució de Catalunya com un estat independent en forma de República. D’entre les propostes, ambdues formacions  posen en valor el mandat de l’1 d’octubre i defensen la confrontació ciutadana i institucional, pacífica, però contundent, com la via més realista per arribar a la independència.

El document també defensa que cal assolir una majoria parlamentària i un govern independentista que tinguin per objectiu activar la declaració d’independència; i el reconeixement el Consell per la República com a autoritat competent en el procés d’alliberament nacional. En una roda de premsa conjunta, la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha assegurat que Junts: “Som un espai d’inclusió que el que vol és multiplicar pel país. L’interès fonamental de Junts i Demòcrates és el país”. Borràs ha subratllat l’acord polític amb Demòcrates com un pas endavant “per seguir fent la millor candidatura per poder guanyar les eleccions del 14-F i poder assolir la independència de Catalunya”.

En aquesta línia, el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha assegurant que la Laura Borràs “no serà una presidenta independentista, sinó que serà una presidenta disposada a fer la independència. I per això creiem en aquesta victòria”. Sobre l’acord, Castellà ha assegurat que es posa per davant l’interès de país al de partit “amb l’objectiu d’assolir a una majoria del Parlament per assolir una Catalunya independent en forma de República”.

Barcelona, 29 de desembre de 2020