Junts impulsarà el ‘Bo social TIC’ per lluitar contra les bretxes digitals i garantir l’accés a internet a tota la societat

Laura Borràs: “No hi ha millor manera de predir el futur que inventant-lo. Junts som aquí per assumir aquest repte”

 

En una conversa al Centre de promoció econòmica Can Calderón de Viladecans, la candidata a  la presidència de Junts, Laura Borràs, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i els candidats Joan Canadell i Jaume-Alonso Cuevillas, han defensat el compromís de Junts per Catalunya de continuar treballant per establir un sistema de governança i d’administració pública que aposti per la l’ús de la tecnologia i la connectivitat per avançar cap a una societat digital. En concret, Junts ha anunciat la creació d’un ‘Bo social TIC’ per lluitar contra les bretxes digitals. Aquest ‘Bo social TIC’ constarà d’una ajuda mitjana de 1.500€ per llar, per la compra de dispositius informàtics i garantir l’accés a internet i les habilitats digitals.

“Apostem per la connectivitat, l’ús de les noves tecnologies de la informació en tots els àmbits de la nostra vida per avançar cap a una societat digital, com una aposta de futur per evitar el despoblament, oferir igualtat d’oportunitats i apoderar la ciutadania”, ha afirmat Laura Borràs. Així mateix, Borràs ha destacat que l’aposta per una societat digital és un dels pilars fonamentals del model de país que defensa la seva candidatura, i ha clos la seva intervenció afirmant que “No hi ha millor manera de predir el futur que inventant-lo. Junts som aquí per assumir aquest repte”.

En la mateixa línia, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Públic, Jordi Puigneró, ha destacat la feina feta des del Departament que encapçala, com a mostra del compromís de Junts “amb un model de governança”, entre les quals hi ha dotar d’eines de governança digital, aprovar el decret de l’administració digital; aprovar el decret del teletreball i la posada en marxa una Agència de Ciberseguretat de Catalunya. “Per tant, nosaltres som els de la república digital, no els del decretazo digital, som els que volem apoderar la nostra gent i volem una administració i un govern que apodera  la ciutadania i no una administració i un govern que la controli. I això és el que farem a la propera legislatura. Ho farem impulsant i posant al centre lla tecnologia blockchain que permetrà en tots aquest àmbits desplegar de forma definitiva una administració i governança digital per les persones i amb les persones”, ha assegurat Puigneró.

Per la seva banda Joan Canadell ha assegurat que Catalunya té “molta feina per fer en matèria de simplificació administrava per millorar la relació de l’administració amb els ciutadans i les empreses”.  Per això, ha anunciat el compromís de Junts d’aprovar una nova Llei de contractació pública “més àgil i més transparent, que fixi criteris socials i laborals i que faciliti la concertació publicoprivada”.

Finalment, Jaume Alonso-Cuevillas ha recordat la voluntat de Junts i de Laura Borràs de fer “un govern eficaç, eficient, transparent, que posi en valor el retiment de comptes” perquè “apostar per la independència també és una aposta per governar de forma excel·lent i amb sentit d’Estat”.

 

Viladecans, 12 de febrer de 2021