Junts impulsa la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya

El president del grup parlamentari afirma que cal actualitzar amb urgència la normativa que regeix el funcionament de la Cambra per adaptar la institució als reptes del segle XXI i defensar la seva sobirania 

Batet insta la resta de grups a començar a treballar immediatament per resoldre una necessitat que la ciutadania demana i reclama

El Parlament de Catalunya ha constituït aquest matí, a instàncies de Junts per Catalunya, la comissió que ha de reformar el Reglament de la institució. El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que cal abordar reptes pendents sobre la normativa que regeix el funcionament de la Cambra per situar el Parlament a la Catalunya del segle XXI. 

Batet ha assenyalat, com a principals fites, la necessitat de defensar la sobirania de la institució, la millora dels estàndards de qualitat democràtica o l’adaptació a l’ús de les noves tecnologies. El president del grup parlamentari, que serà el ponent de Junts per Catalunya en aquesta reforma, també ha subratllat la importància d’impulsar d’un Pla d’Igualtat, de fomentar l’equilibri de gènere i de fer un front per combatre el feixisme.

Batet ha recordat que la pandèmia i la intromissió de l’Estat espanyol a la Cambra “han evidenciat que hi ha aspectes que han quedat obsolets i que cal actualitzar”. Per això, a parer seu, “cal impulsar el vot telemàtic i els mecanismes per preservar els drets dels diputats, que també són els drets dels ciutadans”. 

Finalment, el president del grup parlamentari de Junts ha instat els membres de la comissió a trobar una data al més aviat possible per començar a treballar de forma urgent “una reforma que la ciutadania demana i reclama”.