Junts impulsa al Senat que els certificats de naixement i defunció no caduquin

“Són dos tràmits immutables que succeeixen només una vegada a la vida”, defensa Cervera

 

Junts per Catalunya ha impulsat al Senat una modificació de la llei del registre civil (Llei 20/2011, de 21 de juliol, del registre civil) amb l’objectiu d’establir la “no caducitat dels certificats de naixement i defunció que, per naturalesa, els considerem immutables”. Segons el senador per Girona, Josep Maria Cervera, que ha defensat el text de la proposició de llei, “hi ha dos actes inscriptibles en el Registre Civil que són immutables, que només esdevenen una vegada a la vida i que no es modifiquen amb el temps: el de naixement i el de defunció”. En aquest sentit, per a Junts per Catalunya, aquests tràmits han de tenir “una vigència permanent”, ja que de moment caduquen entre els 3 i 6 mesos.

Per a Cervera, “l’administració ha de facilitar la vida als ciutadans i ha de ser eficient” i ha afegit: “L’eficiència passa per la utilització dels recursos mínims a l’hora d’aconseguir un objectiu”. En aquest sentit, “s’afavoreix la ciutadania, però també a la pròpia administració, que veu reduïda la burocràcia i la despesa pública generant, d’aquesta manera, recursos per a altres objectius”.

S’adjunta el text de la proposició de llei que a partir d’ara seguirà el seu tràmit com a iniciativa legislativa a les corts generals per a la seva aprovació definitiva.

 

 

Madrid, 19 d’octubre de 2022