Junts exigeix al Govern el compliment de la Llei de mesures urgents per fer front a la sequera i els pactes de l’aigua

El president del grup parlamentari, Albert Batet, es reuneix amb la Comunitat de regants de la presa de Colomers

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha instat el Govern de la Generalitat que acceleri el compliment de la Llei de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya, que entra en vigor demà. Batet ho ha plantejat després d’una reunió amb representants de la Comunitat de regants de la presa de Colomers on ha certificat un cop més la manca de sensibilitat i planificació del Govern per fer front a les conseqüències de la sequera.   

Batet ha lamentat que la pagesia ha tingut més seny que el Govern. “Malgrat els reiterats avisos dels pagesos i regants, el Govern no ha volgut prendre decisions. Hi ha una manca greu de planificació i sensibilitat pel que fa a aquest col·lectiu” ha dit Batet. Per aquest motiu, el president del grup parlamentari ha demanat que el Govern posi en marxa les diferents accions que es contemplen en la Llei de mesures contra la sequera, impulsada per Junts i aprovada pel Parlament de Catalunya. 

Aquesta reunió, a la que també ha assistit el diputat Salvador Vergés, s’emmarca en el cicle de trobades que el grup parlamentari de Junts per Catalunya està duent a terme per conèixer les principals preocupacions de les comunitats de regants de Catalunya a causa de la sequera. Per aquest motiu, Junts s’ha posat a disposició dels regants per continuar advocant pels seus interessos des del Parlament amb noves iniciatives parlamentàries que se sumen a la proposició de llei contra la sequera, com la moció sobre gestió de l’aigua al regadiu que Junts durà al proper ple. 

 

Torroella de Montgrí, 22 de maig de 2023