Mercè Esteve, diputada de Junts

Junts exigeix al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, una estratègia clara en seguretat pública

El Grup Parlamentari insta al titular d’Interior a convocar el Consell de Seguretat de Catalunya

La portaveu de Junts per Catalunya a la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, Mercè Esteve, ha alertat de la manca de rumb al Departament d’Interior durant aquesta legislatura. “No hi ha objectius fixats i es van prenent decisions a mesura que hi ha un problema”, ha lamentat la diputada després de la intervenció del conseller Joan Ignasi Elena al Parlament per donar compte dels canvis a la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Esteve ha advertit que amb Elena al capdavant, “tot són sorpreses i canvis, que deixen palès que el departament d’Interior va sense rumb i a la deriva”. 

La diputada ha exigit al titular d’Interior que marqui la posició estratègica del Govern en matèria de seguretat pública. “Si el Govern no té una estratègia en matèria de seguretat pública, és impossible protegir els drets de la ciutadania de Catalunya”, ha dit. Per aquest motiu, cal establir un full de ruta ferm i compromès amb un sòlid projecte polític de seguretat pública. “Cal un projecte il·lusionant per al Cos dels Mossos d’Esquadra, però també per a les policies locals de Catalunya”, ha assegurat Esteve.

Arran d’aquesta greu crisi, Junts per Catalunya ha instat el conseller d’Interior a convocar el Consell de Seguretat de Catalunya; a presentar l’Informe Anual sobre Seguretat; i a elaborar enquestes per saber quina és la percepció de la ciutadania catalana en matèria de seguretat. Segons la portaveu de Junts a la comissió d’Interior, “si no hi ha projecte de seguretat per al país, no es realitzen  polítiques públiques encaminades a fomentar la seguretat i tampoc preocupa la percepció d’inseguretat, és una mostra clara que hi ha una manca de rumb i d’objectius”.

Pel que fa a la feminització del cos, des de Junts per Catalunya es considera que cal establir mecanismes de promoció interna per promocionar les dones dins el cos, en el procés d’accés i també en la feminització de la cúpula. “La feminització no pot ser mai l’excusa per prendre decisions tècniques. Fer-ho és menystenir la idea i al cos”, ha dit. 

Finalment, Mercè Esteve, ha volgut mostrar tot el suport al més de 17.000 agents que formen el Cos de Mossos d’Esquadra.