Junts dona suport unànime a la presidenta Laura Borràs

La portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, alerta que el Parlament de Catalunya es troba en una situació “d’emergència democràtica” 

 

Junts per Catalunya ha mostrat el “suport unànime” a la presidenta Laura Borràs. En roda de premsa, la portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, ha afirmat que la presidenta compta amb el suport del partit i ha alertat que el Parlament es troba en una situació “d’emergència democràtica: és important conscienciar la ciutadania el que implica aquesta interferència dels jutges en qui ha de representar el poble de Catalunya”. La portaveu ha explicat que Borràs “anirà fins on vulgui arribar el diputat Pau Juvillà”. En aquest sentit Artadi ho ha comparat amb el cas del president Quim Torra, qui tenia els seus drets com a diputat, però se li va retirar l’acta per ordres de la JEC; o amb el cas del diputat Lluís Puig, qui està votant amb vot delegat, cosa que no passava la darrera legislatura. “És un canvi i és un punt d’inflexió”, ha afirmat.

En altres qüestions d’actualitat, la Generalitat ha rebutjat la primera proposta per canviar el model de finançament. El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha participat en l’executiva d’avui per valorar aquesta situació.  En aquest sentit, la portaveu ha afirmat que “no hi ha cap model de finançament possible que acabi amb l’infrafinançament que té la Generalitat, ni el dèficit fiscal que pateix el nostre país ni a nivell d’inversions, d’infraestructures i despesa associada”. Artadi ha denunciat que des del 2008 les comunitats autònomes amb règim comú han perdut 1.500 milions d’euros en conjunt anualment de mitjana. 

Per altra banda, Junts segueix en el no a la reforma laboral. Artadi ho ha argumentat explicant que “ni es deroga la reforma laboral del PP tal com s’havia promès, ni es resol la precarietat ni reptes del mercat laboral. És centralista, no recupera les competències en els EROS ni tampoc es defensa  ni preserva el mercat català de relacions laborals, no s’han atès cap de les peticions des de Junts ni tampoc dels socis d’investidura”

En referència a la taula de diàleg, que s’ajornarà a la primera, la portaveu afirma que posposar-la demostra que el govern de Pedro Sánchez no té cap interès en negociar i que té un “menysteniment” cap a Catalunya. 

 

Barcelona, 31 de gener de 2022.