Junts demanarà al Parlament que s’executin les inversions necessàries per garantir l’abastiment d’aigua potable a Les Garrigues i el Segrià

Albert Batet: “El consum d’aigua potable és un dret essencial. No volem un país amb comarques de primera i de segona categoria”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha anunciat que Junts impulsarà una proposta de resolució Parlament de Catalunya “perquè s’executin les inversions necessàries per posar fi als problemes recurrents d’abastiment d’aigua potable que afecta Les Garrigues i el Segrià”. Batet ho ha explicat aquest matí durant una visita a l’embassament d’Utxesa i a la planta potabilitzadora de Sarroca de Lleida per conèixer de primera mà el problema de subministrament a una trentena de municipis des de fa gairebé 15 dies. “El que ha succeït a les Garrigues i el Segrià no es pot resoldre només repartint ampolles, hi ha d’haver inversió que eviti possibles casos en un futur”, ha reblat.

Així mateix, ha avançat que Junts també demanarà la compareixença de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues al Parlament perquè pugui traslladar a tots els grups parlamentaris i a la ciutadania la problemàtica del dia a dia que pateixen. Batet ha defensat que el consum d’aigua potable “és un dret essencial. No volem un país amb comarques de primera i de segona categoria, ha sentenciat. 

Durant la visita, Batet ha mantingut una reunió amb el president de la Mancomunitat d’Aigües de Les Garrigues, Francesc Esquerda, acompanyat de la diputada i l’alcaldessa de L’Albi, Anna Feliu, i dels diputats Jeannine Abella i Salvador Vergés.

D’altra banda, el president del grup parlamentari ha expressat tot el seu suport i la seva solidaritat amb els veïns d’Artesa de Segre, i de la comarca de la Noguera, per l’incendi que va originar-se ahir, i ha expressat l’agraïment i la confiança al cos de Bombers i al conjunt dels serveis d’emergència.