Diputat Joan Canadell

Junts demana que s’incrementi el salari mínim interprofessional català

El diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell ha demanat aquesta tarda al Parlament de Catalunya, que es duguin a terme els canvis normatius necessaris per a incrementar el salari mínim interprofessional català.

Canadell ha posat sobre la taula aquesta proposta davant la compareixença de diferents agents socials, PIMEC, Foment del Treball Nacional, CCOO i UGT, a la comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, el diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell ha manifestat que “a Catalunya, amb un salari de 1.080 euros no es pot viure. Ens hem d’autoobligar a incrementar el salari mínim interprofessional català per tal de transitar cap a una economia de més valor afegit”. En aquest sentit, ha manifestat que “cal fer-ho de forma progressiva i acordada entre els agents socials, fins a arribar als nivells europeus en funció del salari mitjà, que actualment s’apropa als 1320 € amb 14 pagues”.

En el darrer ple celebrat el passat 27 de juliol de 2023, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció, a proposta de Junts, on s’exigeix a l’Estat dur a terme els canvis normatius per poder fixar un salari mínim interprofessional català. Aquest ha d’estar regulat per la Generalitat d’acord amb els criteris utilitzats per fixar el Salari mínim de referència català, segons un informe del Departament de Treball de desembre de 2019 i actualitzat i actualitzat el febrer de 2023.