Junts demana prendre mesures per garantir l’ús del català a la Justícia

El diputat Francesc Ten insta al Govern a tirar endavant el pacte català a la justícia des del consens

 

El diputat de Francesc Ten ha presentat avui una moció per garantir l’ús del català a la Justícia que demana al Govern fer-ne una diagnosi, prendre mesures i tirar endavant un pacte català a la justícia. A més, la moció també insta al Consell General del Poder Judicial, seguint les recomanacions del Consell d’Europa, a complir amb la carta europea de les llengües minoritàries.

 

Creiem que és bo buscar consensos per una qüestió que hauria de ser tan normal i habitual com l’ús del català com a llengua vehicular”, ha manifestat Ten. La moció ha estat aprovada.

 

El diputat ha denunciat “els atacs preelectorals que apareixen per marcar terreny i el conflicte lingüístic a la societat catalana”,així com “la politització de la justícia que s’ha atrinxerat en la qüestió lingüística per atacar l’independentisme”.

 

Ten ha advocat per “una societat que ha de tenir la llengua com a garantia de cohesió de futur, de projecte comú en la seva diversitat, cadascú amb la llengua familiar que tingui”. També ha fet una defensa de les actuacions realitzades pel departament.

 

Barcelona, 2  desembre de 2021