Junts demana mesures de millora a l’autopista AP-7 per aturar l’accidentalitat

Negre: “Des de Junts no volem mesures recaptatòries, volem mesures reals i efectives que garanteixin la seguretat i la vialitat”

El grup Parlamentari de Junts per Catalunya ha presentat aquesta tarda a la comissió d’Interior una proposta de resolució per demanar mesures de millora de l’autopista AP-7 que permetin aturar l’accidentalitat. La proposta demana al govern de l’Estat que dugui a terme al més aviat possible la construcció del tercer carril al tram ebrenc. També es demana que s’estudiïn els punts de l’AP-7 on caldria instal·lar punts de velocitat variable i implantar-los un cop es tinguin clares les necessitats. 

La diputada ebrenca Irene Negre ha demanat  que “s’escolti la reclamació històrica del territori de fer la sortida de l’AP-7 al Montsià entre Amposta i Masdenverge, molt necessària per al desenvolupament econòmic i la seguretat de la comarca. La sortida d’Amposta està al terme de l’Aldea i la comarca del Montsià no disposa de cap sortida a l’autopista”. 

Negre també ha demanat que “s’impulsi un Pla de controls de trànsit per garantir la circulació per la dreta dels conductors, alliberant la resta de carrils”. Així mateix, demana que s’estableixi la prohibició d’avançament entre camions en determinades franges horàries. “Cal que s’implementin mesures de regulació de trànsit efectives, com ara els avisos d’accident, i reconduir el trànsit per vies secundàries o habilitar, en cas que sigui possible, un carril addicional de manera temporal fins a resoldre-ho”, ha recordat la diputada. 

Irene Negre ha advertit que després de l’aixecament dels peatges de l’AP-7 es va produir un augment considerable de circulació per aquesta via d’alta capacitat. “La manca de planificació i de previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha provocat a hores d’ara un col·lapse circulatori a la via molt difícil de gestionar i que posa en risc la seguretat dels viatgers i usuaris de la via”. Per aquest motiu, segons Negre, l’Estat ha de donar resposta com ha fet a Madrid, rescatant les vies radials de peatge, per solucionar el problema de congestió de trànsit. “Aquest augment de la sinistralitat que posa en perill a les persones ha de ser atès per part de totes les administracions implicades. No es pot seguir obviant que existeix un problema molt greu al que s’ha de donar resposta”

“Des de Junts per Catalunya no volem mesures recaptatòries, volem mesures reals i efectives que garanteixin la seguretat i la vialitat”, ha conclòs Negre.