Junts demana més fermesa per denunciar les violències masclistes i per aplicar polítiques “que reverteixin la desigualtat sistèmica” dels drets de les dones

En el manifest amb motiu del 8-M, Junts per Catalunya també demana aplicar polítiques reparadors i feministes que protegeixin les dones davant les crisis com les de la Covid-19

La diputada i cap de llista de Junts a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha fet una crida a impulsar “polítiques feministes que reverteixin la desigualtat sistèmica en l’àmbit dels drets de les dones” i més fermesa a l’hora de denunciar violències masclistes. Borràs ha remarcat que la pandèmia de la Covid-19 ha fet més evident la necessitat de desenvolupar aquestes polítiques, vist el paper preeminent de les dones en el que es consideren treballs essencials i “la precarització laboralque s’ha fet palesament  més greu en el col·lectiu de les dones”. Igualment Borràs ha lamentat que la crisi social i econòmica i, especialment, el confinament per la pandèmia, hagi agreujat “les violències masclistes, unes violències que “determinats grups polítics neguen”. Borràs n’ha parlat en una atenció a mitjans durant la manifestació organitzada a Barcelona amb motiu del Dia internacional de la dona, en què també han assistit les conselleres de la Presidència i de Cultura, Meritxell Budó i Àngels Ponsa, i la responsable de feminismes de Junts per Catalunya, Aurora Madaula.

 

 

Abans de la manifestació, Laura Borràs ha participat en un acte del partit en què s’ha fet lectura del manifest de Junts amb motiu del 8-M. Entre d’altres, el manifest reclama aplicar polítiques reparadores i feministes que trenquin amb la desigualtat sistèmica i protegeixin les dones davant les crisis i exigim la defensa dels drets i la lluita contra aquells que neguen les violències masclistes. L’acte, que s’ha celebrat als Jardins de Carme Biada de Barcelona, també hi han assistit, Aurora Madaula; la coordinadora de Junts a la Federació de Barcelona ciutat, Pilar Calvo, o la responsable de feminismes de la Federació de Junts a Barcelona ciutat, Montse Cantín.

 

El suplicatori al Parlament Europeu

En l’atenció a mitjans, a preguntes dels periodistes, Borràs també ha parlat de la votació del suplicatori que es s’ha fet aquest dilluns al Parlament Europeu, i ha considerat que el que es vota és sobre “la persecució d’unes idees polítiques, i dels drets de les minories”. “El cor d’Europa haurà de decidir si veritablement es treballa i es pot treballar per aconseguir una Europa justa sense persecució política” ha continuat Borràs, que també ha remarcat que amb independència del resultat de la votació, “la internacionalització de la repressió que l’Estat espanyol manté contra els representants electes del poble de Catalunya és més vigent que mai”.

 

Barcelona, 8 de març de 2021