Junts demana la compareixença de Marlaska perquè justifica la infiltració d’agents de la Policia Nacional a entitats independentistes

“El procediment que l’estat espanyol fa amb l’independentisme és d’antiterrorisme”, assenyala Nogueras

 

“Estem davant d’una vulneració dels drets fonamentals de les persones que pertanyen a aquestes entitats”, adverteix Cleries

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, i el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries han sol·licitat la compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè informi dels motius pels quals el Ministeri de l’Interior considera que “és legítima, idònia i oportuna” la infiltració d’agents policials en organitzacions independentistes a Catalunya, segons s’afirma, per part del Ministeri, a la resposta a la demanda interposada per Òmnium Cultural. “Davant de la justificació del ministre d’Interior de la infiltració d’agents de la Policia Nacional demanem la seva compareixença. “Als diputats independentistes també ens han posat en el sac dels terroristes”, afirma Nogueras.

Segons aquest informe, el Govern espanyol considera “legítima, idònia i oportuna” la infiltració d’agents en els moviments independentistes “per a captar informació d’interès per a l’ordre i la seguretat en els llocs on es mouen individus radicals o compromesos amb projectes secessionistes il·legals”.

Estem davant d’una vulneració dels drets fonamentals de les persones que pertanyen a aquestes entitats”, adverteix Cleries, qui també ha registrat una bateria de preguntes al Senat per la mateixa qüestió. “Es tracta d’estratègies pròpies de la lluita antiterrorista contra l’independentisme català”, afegeix. Així mateix, els grups de Junts al Congrés i al Senat ja havien registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol quan es va conèixer la informació.

Madrid, 5 de setembre de 2022