Albert Batet

Junts demana la celebració d’un ple monogràfic al Parlament sobre educació per revertir l’abandonament escolar 

Batet adverteix: “Ni el president sol, ni el Govern dèbil, amb només 33 diputats, ni el conseller Cambray se’n sortiran”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha  exigit la celebració d’un ple monogràfic sobre educació “per revertir l’abandonament escolar, afrontar tots els reptes que té el sistema  i posar les bases del sistema de valors en els joves davant la inacció del Govern i del conseller d’Educació”, ha assenyalat durant la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

Batet ha subratllat que “ni el president sol, ni el Govern dèbil, amb només 33 diputats, ni el conseller Cambray se’n sortiran, sobretot si tenim en compte els resultats de la seva gestió des de fa dos anys”

El president del grup parlamentari ha recordat que Catalunya lidera l’abandonament escolar a Europa, amb una taxa del 16,9% i que l’any passat més de 97.000 joves catalans ni tenia cap titulació més enllà de l’educació secundària ni estava estudiant. “Com un Camp Nou ple”, ha descrit. Per això, “cal un pla de xoc, tal com demana el sector educatiu”, ha afegit.

En aquest sentit, ha assenyalat que és “una qüestió molt preocupant” i que, en termes educatius, “el Govern necessita millorar molt i no pot mirar cap a un altre costat, ni posar-se de perfil, ni defugir la seva responsabilitat”.

Batet ha iniciat la seva intervenció amb una condemna per la presumpta violació grupal que ha patit una nena d’onze anys a Badalona; l’assetjament que va provocar el suïcidi d’un adolescent a Sallent, i el fet que un noi es va intentar de suïcidar a la Ràpita per assetjament. “És un drama que ens ha d’avergonyir com a societat i que hem de posar totes les bases i recursos perquè no es torni a repetir”, ha lamentat.

Així mateix, el president del grup parlamentari també ha expressat la preocupació per l’incident de Súria i ha traslladat tot el suport del grup parlamentari als miners i les famílies.