Junts demana incrementar la dotació per l’IMSERSO fins als 125 milions i ampliar la seva franja d’edat a majors de 50

A més, reclama ampliar les dates del programa des del 15 d'octubre fins el 30 d'abril per contribuir a la recuperació del sector davant la pandèmia
 
El grup de Junts al Congrés ha registrat aquest divendres una Proposició no de Llei per reclamar que "s'incrementi la dotació per al programa de l'IMSERSO fins als 125 milions, així com activar un programa especial per a majors de 50 anys", amb un altre rang de preus que "contribueixi a la recuperació del sector davant la pandèmia". Cal recordar que en l'última convocatòria de l'IMSERSO es van oferir 900.000 places i el programa va suposar una inversió de 63m €.
 
Els últims processos de contractació de l'IMSERSO han estat "enormement polèmics i han dificultat la posada en marxa ordenada del programa", i amb l'afegit dels efectes de la COVID 19 va fer que la primera anualitat fos cancel·lada i, més endavant, també la segona. Per això, Junts demana que "s'agilitzi el procés de contractació del proper programa de turisme social de manera eficient, establint uns tràmits i un calendari que eviti incidències".
 
El text presentat, que recull les reivindicacions del sector, reclama que s'estableixi el període del programa des del 15 d'octubre fins el 30 d'abril, i s'estableixi un preu mínim a liquidar en els allotjaments de 26 euros per la pensió completa en establiments de 4 estrelles, i 24 euros en els de 3 estrelles, per "poder determinar pautes de servei amb uns mínims de qualitat i dignitat". També es busca "premiar la fidelitat" i prioritzar la incorporació al programa dels establiments d'allotjament que hagin participat habitualment en el mateix.

 

Madrid, 16 de abril de 2021