Judith Toronjo

Junts demana el reconeixement del català al programa Erasmus+

La no inclusió del català vulnera la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha presentat una proposta de resolució pel reconeixement del català al programa Erasmus+. Al text insta el Govern a desplegar totes les mesures necessàries per aconseguir el reconeixement que permetria fer un salt qualitatiu en la garantia i bon funcionament del procés d’acollida lingüística dels estudiants de mobilitat d’aquest programa.

En concret, demana que el català s’inclogui a la plataforma OLS (Online Linguistic Support), així com la resta de les llengües cooficials a l’Estat espanyol –el gallec i l’euskera–, perquè són llengües d’ensenyament, investigació i comunicació a les  universitats diverses que reben alumnes del programa Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat.

Junts per Catalunya denuncia que la plataforma de suport lingüístic en línia OLS no inclogui el català, l’euskera o el gallec, malgrat que les universitats ofereixen estudis en aquestes llengües. Per la diputada de Junts per Catalunya, Judith Toronjo, “la no inclusió del català, el gallec i l’euskera a la plataforma suposa una vulneració dels compromisos adquirits amb la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, ratificada pel Regne d’Espanya”. L’OLS és la plataforma gratuïta d’aprenentatge d’idiomes en línia dissenyada per a participants dels programes Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat. 

Davant aquesta anomalia, Toronjo demana al Parlament de Catalunya que constati la importància del Pla d’Enfortiment de la llengua catalana aprovat per la consellera Geis i insta al Govern a desplegar-ne les principals mesures per tal d’aconseguir el reconeixement del català dins el programa Erasmus+.

Aquesta és una iniciativa impulsada per Junts per Catalunya de forma coordinada al Parlament de Catalunya, al Congrés i Senat.

Barcelona, 04 de novembre de 2022