Junts demana el cessament immediat dels membres del Consell General del Poder Judicial que tenen el seu mandat caducat

Junts al Congrés presenta una bateria de mesures per acabar amb el bloqueig i la politització de l’òrgan de govern dels jutges

Es demana la compareixença de la ministra de Justícia i del president del CGPJ, Carlos Lesmes

El grup de Junts al Congrés ha presentat una proposició de llei per acabar amb el bloqueig que afecta al Consell General del Poder Judicial. «Amb l’aprovació d’aquesta llei els membres d’aquest òrgan seran cessats immediatament quan finalitzi el seu mandat», assegura el diputat Josep Pagès. Si s’aprovés la proposició de Junts, passat cinc anys del seu nomenament -que és quan finalitza el mandat dels membres escollits del Consell General del Poder Judicial- cessarien automàticament de les seves funcions i només quedarien tres dels vint membres per realitzar funcions estrictament de gestió. «Serien cessats, i per tant, perdrien els seus sou i prerrogatives. Això obligaria als partits polítics a posicionar-se i arribar a acords sobre el nomenament dels membres del Consell General del Poder Judicial», sosté Pagès. La proposició de llei presentada per Junts arriba precisament després de les declaracions del president del CGPJ, Carlos Lesmes, criticant la «desjudicialització» de la política tot i ocupar un càrrec que està caducat des de fa quatre anys.

Junts ha sol·licitat la compareixença de la ministra de Justícia, Pilar Llop, i del president del CGPJ, Carlos Lesmes, per tal que informin sobre la situació d’aquest òrgan i les declaracions fetes pel president caducat sobre Catalunya i la desjudicialitzció de les causes contra l’independentisme.