Albert Batet, president del grup parlamentari

Junts demana al Govern transparència sobre els resultats de la taula de diàleg

Albert Batet demana a Aragonès que expliqui el llistat de suposats èxits que va insinuar diumenge Oriol Junqueras  

El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha demanat, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que detalli “el llistat dels suposats èxits de la taula de diàleg”, després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, afirmés diumenge en una entrevista a La Vanguardia que havien aconseguit un llistat de resultats, però que va rebutjar concretar. En aquest sentit, Batet ha exigit “transparència” al president de la Generalitat “per responsabilitat a la ciutadania i per respecte a les institucions”. “Si hi ha un llistat de resultats de la taula de diàleg que suposadament són tan bons per a la ciutadania de Catalunya, expliqui’ls”, ha reclamat durant la sessió de control al Parlament.

El president del grup parlamentari ha retret a Aragonès que “no pot concretar cap llistat perquè la taula de diàleg no dona resultats”. El diputat ha recordat que els teòrics resultats són previs a la taula de diàleg: “El reconeixement del conflicte entre Catalunya i Espanya ja va quedar per escrit en el comunicat de la reunió a Pedralbes, on ja es van asseure el president Torra i Pedro Sánchez”. Així mateix, ha assenyalat que els suposats èxits de la taula del diàleg “no fan referència ni a l’amnistia ni a l’autodeterminació, que haurien de ser els objectius d’una negociació real amb l’Estat”

Segons Batet, aquesta taula de diàleg, tal com va néixer i està configurada, no porta enlloc. “És una taula de diàleg de dos partits per garantir l’estabilitat a l’Estat Espanyol i, ja veurem, si potser, també a Catalunya”. En aquest sentit, ha demanat al president que “no intentin centrifugar el seu fracàs de la taula de diàleg a qui ell mateix ha vetat de participar-hi”.