Mònica Sales, portaveu del Grup Parlamentari de Junts

Junts demana al conseller d’Interior que no s’amagui i doni explicacions immediates sobre la crisi al cos de Mossos d’Esquadra 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha demanat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que no s’amagui, que doni explicacions de forma immediata sobre la greu crisi al cos de Mossos d’Esquadra i que comparegui al Parlament per retre comptes. “És inadmissible que, vint-i-quatre hores després, el conseller d’Interior, o en darrera instància el president de la Generalitat, encara no hagin donat cap tipus d’explicació perquè són els màxims responsables polítics del cessament del cap dels Mossos d’Esquadra”, ha assegurat en roda de premsa al Parlament. Segons Sales, “és una falta de respecte a la ciutadania i, sobretot, als 17.000 agents que conformen el cos de Mossos d’Esquadra” perquè, a parer seu, aquesta situació i la gestió que ha fet el Govern generen encara més inestabilitat interna dins la policia i incrementa el desprestigi del cos. “Des de Junts per Catalunya actuarem sempre amb responsabilitat, especialment per salvaguardar el prestigi i la reputació dels Mossos d’Esquadra. No contribuirem ni farem el joc per fomentar el seu desprestigi”, ha afegit.

Proposició de modificació de la llei de l’audiovisual de Catalunya

D’altra banda, la portaveu també ha anunciat les iniciatives que el grup defensarà en el ple del Parlament d’aquesta setmana, com és la proposició de modificació de la llei de la comunicació audiovisual de Catalunya “per protegir i impulsar el sector audiovisual del nostre país davant l’amenaça que representa la llei espanyola, que va en contra del sector i contra la llengua catalana”.

“Hem d’enfortir l’ús social del català en tots els àmbits”, ha afirmat Sales. “Ens cal una llei que impulsi la producció pròpia en català que enforteixi el sector i que ens ajudi a normalitzar la presència del català en aquestes plataformes”, ha assegurat la portaveu. 

La portaveu ha afegit que la modificació de la llei permetria afermar competències sobre els serveis audiovisuals a petició i per a plataformes d’intercanvi de vídeos, així com incrementar la protecció a la infància i a l’adolescència a través de noves competències al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

En segon lloc, Junts defensarà una moció pròpia, on insta el Govern a abordar amb caràcter d’urgència les modificacions legislatives necessàries per donar eines que permetin acabar amb les ocupacions conflictives i delinqüencials d’habitatges.

I, en tercera instància, el grup parlamentari presentarà una interpel·lació al Govern sobre la situació política actual. “El Govern ha de dir amb quins suports compta, amb quins aliats parlamentaris compta per tirar endavant la legislatura perquè amb només 33 diputats no és dirigir un país. És un govern amb una extrema feblesa”, ha advertit Sales.  

La portaveu també ha lamentat que la nova consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, tanqui la porta a obrir una nova delegació a Israel. Sales ha assenyalat que la iniciativa impulsada per la consellera Victòria Alsina, en el marc de l’estratègia ‘Més Catalunya al món’, era bona per la internacionalització de Catalunya i per la seva economia. “Estem segurs que aquesta decisió que, a nosaltres no ens agrada, sí que agradarà al Govern espanyol”, ha reblat

Barcelona, 18 d’octubre de 2022