Albert Batet, president del grup parlamentari

Junts demana a Aragonès una cimera amb els grups parlamentaris per abordar la delicada situació del català

Batet celebra l’absolució dels membres de l’anterior Mesa del Parlament, “que mai haurien d’haver estat jutjats”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, una cimera amb els grups parlamentaris per abordar la delicada situació del català. “President, no pot pretendre governar el país al marge del Parlament i amb un govern dèbil que només té el suport de 33 diputats. Especialment, amb reptes tan preocupants com és el retrocés de la llengua catalana”, ha advertit durant la sessió de control al Parlament. Segons Batet, “el Govern sol no se’n sortirà”.

El president del grup parlamentari ha alertat que “el català està en perill”, com indiquen diversos informes recents, i ha recordat “que 26 escoles del país han aplicat el 25% del castellà, malgrat que el seu Govern fa dos mesos es va comprometre exactament el contrari”. En aquest sentit, Batet ha assenyalat que “el Parlament ha fet la feina. Una àmplia majoria dels partits hem estat a l’altura per evitar l’aplicació del 25%. I volem continuar fent feina”. Per això, ha insistit en la petició de Junts Per Catalunya sobre la celebració d’un ple monogràfic, que el grup parlamentari demana des de fa més d’un any.

Suport als ‘11 de la Subdelegació’ de Lleida

D’altra banda, Batet ha celebrat l’absolució dels membres de l’anterior Mesa del Parlament i que, a parer seu, “mai haurien d’haver estat jutjats per permetre debatre sobre la corrupta monarquia espanyola”. Tot i això, ha deixat clar que “la repressió continua sent una realitat”. “Ho demostra el judici que avui comença contra els ‘11 de la Subdelegació’ de Lleida, a qui traslladem tot el suport i que afronten una petició de 58 anys de presó arran de les protestes per la detenció del president Puigdemont a Alemanya”, ha sentenciat.