Junts defensa una Proposició de Llei al Senat per despenalitzar la llibertat d’expressió

“Que un individu o col·lectiu pugui mantenir les seves idees sense interferències, fins i tot quan aquestes critiquen, contrasten o inquieten a altres”, apunta Cervera

 

El senador de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera ha defensat aquest dimecres una Proposició de Llei per reformar el Codi Penal per protegir el dret a la llibertat d’expressió. “Constitueix un dels fonaments essencials d’una societat democràtica“, ha dit, perquè “un individu o col·lectiu ha de poder mantenir les seves idees sense interferències, fins i tot quan aquestes critiquen, contrasten o inquieten altres“. Cervera ha argumentat que això “no vol dir que la llibertat d’expressió sigui absoluta“, pot limitar-se, però sempre “posant atenció a la proporcionalitat“. La Proposició de Llei no ha prosperat amb el vot en contra de PSOE, PP, Cs i Vox.

 

El Codi Penal preveu límits concrets a la llibertat d’expressió a través d’una sobretipificació de delictes“, ha subratllat el senador, perquè “tots ells restringeixen de manera desproporcionada la llibertat d’expressió“. Cervera ha defensat “posar fi al problema que té l’Estat espanyol amb la llibertat d’expressió” i ha enumerat alguns casos recents: Valtònyc, Pablo Hasél, els titellaires de Madrid, la revista El Jueves, l’actor Toni Albà o el professor Hèctor López Bofill, les obres d’ARCO, Jordi Galves, el llibre Fariña, el color groc, el pallasso Jordi Pesarrodona, Willy Toledo, la performance Coño insumiso, etc.

 

“A Espanya la trencaran tots vostès”, ha assenyalat el senador, que ha explicat que l’Estat espanyol “és incapaç d’adaptar-se a les democràcies europees consolidades que no necessiten repetir constantment que són democràcies plenes”. I ha afegit: “reaccionin i no es quedin a la banda de Turquia o la Xina“.

 

 

 

Madrid, 26 de maig de 2021