Junts defensa l’agenda verda i el desenvolupament sostenible com a pilars de l’acció del futur Govern

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Damià Calvet, i la vicepresidenta portaveu de Junts i candidata, Elsa Artadi, presenten el programa de Junts en matèria d’infraestructures, habitatge i sostenibilitat

 

 

En una conversa telemàtica celebrada avui a la tarda, Junts per Catalunya.ha presentat les seves principals propostes per “encaminar l’acció del futur govern cap a l’agenda verda i el desenvolupament sostenible”, en paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat i candidat de la llista de Junts a la circumscripció de Barcelona, Damià Calvet. El conseller ha defensat la necessitat de continuar amb la “feina feta aquesta legislatura per avançar en els tres pilars de l’agenda verda: la transició energètica, la mobilitat sostenible i l’economia circular”. Per Calvet, tota l’acció del Govern en matèria d’infraestructures i habitatge ha d’entendre “la sostenibilitat com a principi rector de tota acció de govern”. Precisament en matèria d’habitatge, el conseller ha destacat els avenços i els esforços fets durant la passada legislatura, malgrat les “ingerències de l’estat a través del Tribunal Constitucional” i “el dèficit fiscal de 16.000M€ que ens impedeix fer les polítiques d’habitatge d’un estat. Ens cal sobirania”. Per això, Calvet ha defensat la independència com un “instrument per poder posar el nostre país al servei de la nostra gent, però també al servei de la lluita contra el canvi climàtic”

Per la seva part, la vicepresidenta portaveu de Junts per Catalunya i candidata, Elsa Artadi, ha destacat que “les polítiques de Junts en matèria d’infraestructures volen oferir solucions, en tinguem les competències o no”, i ha afirmat que “ens trobem als antípodes unes polítiques dels comuns, que fan grans discursos, però a l’hora de la veritat no fan res a favor de la sostenibilitat”. Finalment, ha acabat la seva intervenció recordant que “si volem cohesió territorial, hem de garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans, visquin on visquin. No podem tenir un país a dues velocitats. Creiem en un sol poble. El nostre projecte és Catalunya i el nostre instrument, la independència”.

 

 

Barcelona, 11 de febrer de 2021