Junts crida l’independentisme a omplir les urnes diumenge per enviar un missatge de força

El secretari general Jordi Turull insta Pedro Sánchez a demanar perdó pel tracte vexatori als catalans amb Rodalies i la presidenta Laura Borràs demana el vot per revertir el retrocés que promou ERC, en l’acte final de campanya a Vic on han participat el candidat, Albert Castells, el conseller Rull i el president Puigdemont

 

En l’acte final de campanya, Junts per Catalunya ha fet una crida a l’independentisme a omplir les urnes aquest proper diumenge per enviar un missatge de força. Al recinte firal El Sucre, amb una sala plena de gent, la presidenta Laura Borràs ha animat a votar Junts davant els que no volen que l’independentisme guanyi: ​​”si no anem a votar el 28 de maig, els qui guanyaran són aquells que no volen que l’independentisme guanyi. Són els qui busquen una excusa pels qui volen que ho deixem estar. No els fem el joc i demostrem que l’independentisme no es desinfla”.

Borràs també ha demanat que “quan votem, votem pensant en la memòria recent dels tripartits”, perquè “els que més parlen de gestionar trens a Madrid no poden o no volen gestionar els trens de Rodalies a Catalunya, perquè son els que ja han blindat la llengua catalana i no saben o no volen entendre que el català tindrà futur segons el que fem, si no li fallem en el present”

Per la seva part, el secretari general Jordi Turull ha demanat a Pedro Sánchez, que demà ve a Barcelona pel míting final del PSC, que demani perdó “per Rodalies, per la falta d’inversions, per la gestió de la sequera, perquè mira de costat quan l’ONU i el TEDH diu que s’estan trinxant drets i llibertats, i per l’espionatge als catalans”

Turull ha demanat votar Junts per “canviar la dinàmica de la Generalitat i passar a l’acció” i ha assegurat que “hem de guanyar als que volen portar a la resignació i la renúncia”, perquè “el vot a Junts és la garantia per una nova embranzida per culminar el que vam votar l’1 d’octubre”.  

Turull també ha lloat i ha posat d’exemple la persistència del president Puigdemont, que el 5 de juliol es decidirà si el president a l’exili té immunitat o no: “el 5 de juliol no serà la festa major de Vic, serà la festa major de tot Catalunya. La persistència el coratge la resignació el no rendir-se del president Puigdemont tindrà el seu premi. Pel president Puigdemont el dia 28 a votar i a guanyar”.

El president Carles Puigdemont ha animat a votar Junts, perquè “una victòria de Junts el 28 de maig és la veu més clara per la independència que es pot escoltar des de Madrid i des de Brussel·les. Que es vagin preparant”

Telemàticament, també han intervingut els caps de llista de les quatre demarcacions: Xavier Trias, Jordi Sendra, Gemma Geis i Toni Postius, que han donat força i ànims per votar aquest diumenge i tenyir de verd Junts tot el país. 

El candidat Albert Castells ha assegurat que aquestes eleccions “ens juguem la governabilitat i tenir un país millor”. El candidat ha exposat els reptes que encara Vic per aquestes eleccions municipals i que el seu equip està preparat per liderar-ho. Finalment, Castells ha fet una crida a convèncer tots aquells que encara estan indecisos: “les hores que queden de campanya, despertem la necessitat de recolzar les llistes perquè el 28 de maig hem de tornar a guanyar a Vic, per la ciutat i pel país”

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha defensat la gestió al capdavant de Vic, que l’ha posat com a exemple de la solvència de Junts als ajuntaments. Erra ha demanat votar Junts aquest 28 de maig per “tenir un mapa tenyit de verd esperança, el verd de Junts i també per les poques inversions que arriben a Catalunya, pel desastre de Rodalies”. En aquest sentit, ha defensat que “com a Junts ho exigirem i si calen un els nostres vots no ens vendrem per un plat de llenties o una sèrie de Netflix, com fan alguns” i que “som aquells que no oblidem, no oblidem els nostres exiliats ni volem deixar córrer, com altres, el camí a seguir la independència”

El conseller i president del Consell Nacional, Josep Rull, ha demanat votar Junts perquè “una victòria o un resultat important de Junts no l’utilitzarem per llançar-la contra els altres, sinó per fer allò que ens demana la gent, que és recuperar la unitat, fixar l’horitzó i guanyar la llibertat de Catalunya”

El portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, ha reclamat votar Junts el diumenge vinent “per donar un missatge clar als poders de l’Estat i als seus socis, que per més que ens reprimiu i digueu que això s’ha acabat, ni ens aturarem ni ens aturareu. Que el proper 28 sigui un punt d’inflexió i recuperem la fotografia dels alcaldes amb la vara alçada al costat del president Puigdemont per fer lliure aquest país”

 

Vic, 25 de maig de 2023.