Junts crida a manifestar-se el dia 19 per deixar clar que el procés no s’ha acabat

El partit debat en un Consell Nacional el seu pla d’acció per al 2023

Junts per Catalunya ha celebrat el Consell Nacional a l’Ateneu Obrer d’Igualada. Un Consell Nacional que ha servit per debatre el pla estratègic per al 2023

L’obertura l’ha fet l’alcalde Marc Castells, qui ha afirmat que “tenim tres objectius de futur: sumar, sumar i sumar perquè quan sumes guanyes per a la gent i pel país”.  

Un Consell Nacional molt marcat per la manifestació del proper 19 de gener en contra de la cimera Sánchez-Macron i per les eleccions municipals del maig d’enguany. En aquest sentit, la presidenta Laura Borràs en la seva intervenció ha  posat de manifest que “la independència necessita que Junts sigui un partit fort. I perquè Junts per Catalunya sigui un partit fort, hem de ser presents a tots els municipis del país”. Sobre la manifestació, el secretari general Jordi Turull ha animat als afiliats a sumar-se a la concentració: “des de Junts no serem còmplices ni del desànim ni de la resignació. Per això, ens sumem i fem una crida a manifestar-nos el proper 19 de gener. Els motius per reclamar la independència el 2023, encara en són més que el 2017”. En aquest sentit, Turull ha afirmat que cal aprofitar la “calamitat” del govern espanyol de voler fer veure que el procés s’ha acabat, per “reactivar grans actius de l’independentisme”, per això ha afirmat que “és una gran oportunitat per dir que aquí no s’ha acabat res i que el procés el donarem per acabat nosaltres quan fem efectiu el que vam votar i decidir l’1-O, que és la independència de Catalunya”

El secretari general ha sigut molt crític amb l’estratègia de l’estat espanyol, i per això ha afirmat que “malgrat que alguns ho han volgut blanquejar, l’actuació sistèmica de l’estat espanyol contra Catalunya persisteix. La pastanaga del reencuentro i el diàleg s’ha evaporat i el bastó de la repressió s’ha tornat a intensificar”

Sobre les eleccions municipals, el secretari general ha dit que “Junts és un partit municipalista” i ha afirmat que “a Barcelona alguns se les prometien molt felices i fins i tot ens menystenien, però ara Xavier Trias ha canviat el guió i guanyarem”

Per altra banda, Turull ha fet referència als pressupostos de la Generalitat, i en aquest sentit ha tornat a posar el focus al president Aragonès: “el president Aragonès ha d’assumir la responsabilitat que li pertoca. És impossible, amb aquesta forma de negociar, arribar a qualsevol acord per als pressupostos. Crec que ara ja s’han adonat que el seu és el govern del 21%, no del 80%”.  

 

Igualada, 14 de gener de 2023.