Junts considera que la reforma del Codi Penal “salva a pocs i deixa a molts d’altres als peus dels cavalls”

Josep Maria Cervera: “No sacrificarem el Referèndum de l’1-O a canvi de cap solució personal”

El senador de Junts per Catalunya per Girona, Josep Maria Cervera, ha defensat aquest matí el veto de la formació a la reforma del Codi Penal en el debat a la cambra alta perquè “salva a pocs i deixa a molts d’altres als peus dels cavalls”. Per a Cervera, es tracta d’una “modificació del Codi Penal a la carta que parteix d’un fals supòsit: considerar el Referèndum de l’1 d’Octubre i els seus preparatius com a delictes punibles”. “Des de Junts -ha seguit- no sacrificarem el Referèndum de l’1-O, ni cap mobilització social ni política, a canvi de solucions personals”.

Per a Cervera, “el mer canvi de nom del delicte de sedició” així com els canvis en la malversació i rebel·lió “estan lluny” d’homologar-se amb els estàndards europeus de defensa dels drets fonamentals: “Es tracta d’un maquillatge, d’un frau de l’Estat espanyol lluny de blindar els drets fonamentals de l’estat de dret de la Unió Europea”.

En relació amb el bloqueig per part del Tribunal Constitucional del sistema d’elecció dels seus magistrats, el senador per Girona ha reiterat que el Govern espanyol “està provant la seva pròpia medicina. Des de Catalunya ja els vam advertir que aquesta tenia els seus efectes secundaris”, referint-se a les ingerències del mateix òrgan en el Parlament de Catalunya durant les quals “els socialistes van cavalcar a galop amb la dreta i la ultradreta”.

El senador per Girona considera que “Espanya dista molt de ser una democràcia plena: amb l’excusa de combatre l’independentisme, i a l’empara de la sacrosanta constitució i l’aval del l’‘a por ellos’ per part de Felip VI, ha renunciat a la política deixant-la a les mans de les togues ‘anaftalinades’”. En aquest sentit, Cervera ha declarat que “la democràcia està sent segrestada per la judicatura” i ha lamentat que “no s’ha respectat la divisió de poders, la inviolabilitat de les cambres parlamentàries ni la sobirania popular”. “Des de Junts volem la independència de Catalunya per viure en democràcia”, ha conclòs.

Junts per Catalunya ha presentat al Senat un veto general i 16 esmenes a la proposició de llei de reforma del Codi Penal que “lamentablement no han estat acceptades pels que s’autodefineixen contínuament com a progressistes i demòcrates”.

 

Madrid, 22 de desembre de 2022