Junts celebra una jornada de treball amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per explorar sinergies

Hi participen la presidenta Laura Borràs, el secretari general Jordi Turull i diputats i assessors de les cambres parlamentàries

Junts per Catalunya ha celebrat avui una jornada de treball amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per explorar sinergies amb l’objectiu de treballar amb una perspectiva social. 

La Taula ha traslladat les inquietuds de les entitats socials que en formen part, per tal que Junts pugui valorar quines accions pot emprendre a les diferents cambres on hi té representació per poder aportar solucions a les problemàtiques que han exposat les entitats.

La benvinguda ha sigut a càrrec de la presidenta Laura Borràs, el secretari general Jordi Turull, i la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina

La sessió s’ha dividit en tres parts: polítiques d’inclusió i lluita contra les desigualtats; millora dels serveis d’atenció a les persones i reconeixement, finançament i enfortiment del Tercer Sector Social. 

A l’acte hi han assistit membres de Junts a les cambres parlamentàries com la portaveu al Congrés, Miriam Nogueras; el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries; les diputades al Congrés, Pilar Calvo i Mariona Illamola; el diputat al Congrés, Josep Pagès; els diputats al Parlament, Francesc de Dalmses i Judith Toronjo; el responsable de política municipal i diputat, David Saldoni;  la presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona i diputada a la Diputació de Barcelona, Neus Munté; i assessors de les cambres parlamentàries. 

Per la part de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, a més de la presidenta, hi ha assistit el director de la Taula del Tercer Sector, Roger Civit; i representants de les diferents entitats que formen part de la Junta Directiva de la Taula, com la Fundació Pere Tarrés, ECAS, Salut Mental Catalunya, Creu Roja Catalunya, Dincat, FEICAT i FEPA.

El Tercer Sector Social està format pel conjunt d’entitats privades no lucratives que treballen per a la inclusió i cohesió social amb especial atenció a les persones en situació de vulnerabilitat. El seu objectiu és reduir les desigualtats socioeconòmiques, evitar l’exclusió i aconseguir l’empoderament i l’autonomia de les persones. La conformen associacions, fundacions, cooperatives d’iniciativa social, empreses d’inserció, centres especials de treball i entitats singulars.

 

Barcelona, 3 de març de 2023.