Junts blinda al Senat les seleccions catalanes que ja competeixen internacionalment

La nova Llei de l’Esport incorporarà 7 esmenes que Junts ha presentat en el seu tràmit a la Cambra Alta

 

Junts per Catalunya al Senat ha aconseguit modificar amb 7 esmenes la Llei de l’Esport perquè les seleccions esportives catalanes que ja competeixen internacionalment no deixin de fer-ho. “És necessari garantir l’autonomia de les federacions catalanes sense supeditar-les a les funcions de les federacions espanyoles”, ha assegurat la senadora Assumpció Castellví.

La nova Llei de l’Esport pretenia la desintegració de les federacions catalanes de caràcter internacional amb l’autorització del Consejo Superior de Deportes (CSD). No obstant això, gràcies a una esmena de Junts, les ja existents podran seguir-ho fent sense el vistiplau estatal.

D’altra banda, Junts també ha aconseguit que les federacions catalanes no hagin de demanar permís a l’Estat espanyol per a organitzar una competició esportiva on participin esportistes internacionals. “És inútil que s’hagi de demanar permís per a organitzar una competició al teu territori on vulguin participar esportistes d’altres països”, assegura Castellví.

Malgrat que la senadora de Junts ha reivindicat que “la nostra Llei és la Llei catalana de l’Esport ja que és la Generalitat de Catalunya qui té competència exclusiva al camp dels esports i l’oci”, Junts ha treballat esmenes a la llei espanyola, juntament amb entitats com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i FUTPRO, que també han quedat incorporades en el text legislatiu.

En aquesta línia, Junts ha aconseguit que s’aprovi una esmena perquè es fomenti la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com perquè hi hagi joc net a partir del respecte als drets fonamentals i a la legislació vigent. “Sense oblidar-nos del dret que tenen a ser reconeguts d’un determinat gènere els esportistes transgènere”, ha afegit Castellví. De la mateixa manera, Junts ha modificat la Llei perquè es considerin ‘infraccions molt greus’ i puguin ser sancionades, amb inhabilitació o sanció, les conductes que incloguin la discriminació, l’abús o assetjament sexual o per raó de sexe.

Finalment, una altra de les esmenes aprovades aconsegueix la potestat per a poder negociar convenis col·lectius dirigits a persones esportistes professionals.

 

Madrid, 13 de desembre de 2022