Junts aprova una iniciativa per recuperar la Cultura Clàssica a l’ESO

Castellví celebra que el Senat doni suport a la promoció del grec i el llatí: “si no canviem l’enfocament educatiu, en pocs anys aquestes llengües i el batxillerat d’humanitats i ciències socials desapareixeran”

La senadora i portaveu d’Educació i Cultura de Junts al Senat, Assumpció Castellví, ha defensat una moció que insta el Govern espanyol a recuperar i promoure la cultura clàssica a l’ESO. A la comissió d’Educació, Castellví ha demanat “que es recuperi el llatí com a matèria comuna a l’ESO, ja que resulta clau per a la formació lingüística i cultural”, així com mantenir el grec, història de l’art i altres matèries humanístiques en el disseny del currículum del Batxillerat d´Humanitats i Ciències Socials: “si no canviem l´enfocament educatiu, en pocs anys aquestes llengües i el Batxillerat d´Humanitats i Ciències Socials desapareixeran”.

A més, la iniciativa aprovada exigeix ​​al Govern espanyol afavorir que “tots els estudiants de tots els territoris tinguin les mateixes oportunitats” per estudiar en igualtat de condicions les matèries, i que puguin completar la seva formació integral i desenvolupar la seva vocació. També apunta la necessitat de promoure, juntament amb les comunitats autònomes i els centres educatius, mesures i propostes educatives per tal de “protegir i transmetre el llegat clàssic i de les humanitats” dins del sistema educatiu. En aquest sentit, la senadora ha advertit que “si deixem en l’oblit aquestes matèries, les condemnem a desaparèixer, i són la base per poder entendre el món, la nostra llengua, la nostra societat, la nostra història i els valors humanístics”.

Castellví ha recordat que són centenars d’institucions i personalitats de tots els sectors socials, com Escuela con Clásicos, els que donen suport a les humanitats i les matèries com el llatí o el grec: “La desaparició d’aquestes assignatures del nostre sistema educatiu és una pèrdua irreparable en termes de formació”.

 

 

 

 

 

Madrid, 26 d’octubre de 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram