Junts aprova una iniciativa per recuperar la Cultura Clàssica a l’ESO

Castellví celebra que el Senat doni suport a la promoció del grec i el llatí: “si no canviem l’enfocament educatiu, en pocs anys aquestes llengües i el batxillerat d’humanitats i ciències socials desapareixeran”

La senadora i portaveu d’Educació i Cultura de Junts al Senat, Assumpció Castellví, ha defensat una moció que insta el Govern espanyol a recuperar i promoure la cultura clàssica a l’ESO. A la comissió d’Educació, Castellví ha demanat “que es recuperi el llatí com a matèria comuna a l’ESO, ja que resulta clau per a la formació lingüística i cultural”, així com mantenir el grec, història de l’art i altres matèries humanístiques en el disseny del currículum del Batxillerat d´Humanitats i Ciències Socials: “si no canviem l´enfocament educatiu, en pocs anys aquestes llengües i el Batxillerat d´Humanitats i Ciències Socials desapareixeran”.

A més, la iniciativa aprovada exigeix ​​al Govern espanyol afavorir que “tots els estudiants de tots els territoris tinguin les mateixes oportunitats” per estudiar en igualtat de condicions les matèries, i que puguin completar la seva formació integral i desenvolupar la seva vocació. També apunta la necessitat de promoure, juntament amb les comunitats autònomes i els centres educatius, mesures i propostes educatives per tal de “protegir i transmetre el llegat clàssic i de les humanitats” dins del sistema educatiu. En aquest sentit, la senadora ha advertit que “si deixem en l’oblit aquestes matèries, les condemnem a desaparèixer, i són la base per poder entendre el món, la nostra llengua, la nostra societat, la nostra història i els valors humanístics”.

Castellví ha recordat que són centenars d’institucions i personalitats de tots els sectors socials, com Escuela con Clásicos, els que donen suport a les humanitats i les matèries com el llatí o el grec: “La desaparició d’aquestes assignatures del nostre sistema educatiu és una pèrdua irreparable en termes de formació”.

 

 

 

 

 

Madrid, 26 d’octubre de 2021