Junts aprova una esmena al Senat que estableix la cotització real dels artistes jubilats

La cambra Alta dóna llum verda a dues esmenes de Junts per Catalunya per ajudar el sector cultural després de la crisi de la pandèmia

 

La senadora i portaveu de Cultura de Junts al Senat, Assumpció Castellví, ha defensat un paquet d’esmenes i ha aconseguit incloure’n dues en el Projecte de Llei per la qual s’aproven mesures de suport al sector cultural per fer front a l’impacte econòmic de la Covid.

 

D’una banda, l’esmena de Junts aprovada millora la pensió dels artistes jubilats. “Quan un d’aquests artistes realitza una activitat, la Seguretat Social els descompta, de la seva pensió, més del que s’hauria pel mecanisme de càlcul actual“, ha lamentat la senadora; amb l’esmena de Junts, el descompte en la pensió correspon exclusivament als dies concrets en què s’hagi realitzat l’activitat artística.

 

La segona esmena posa el focus en reforçar la participació de capital privat per fomentar la cultura, sense crear diferències entre els diferents projectes d’inversió. “Amb l’actual normativa, s’està limitant l’entrada de finançament privat en el sector d’arts escèniques i musicals, limitació que no s’estableix en el finançament del sector cinematogràfic i audiovisual, per exemple“, ha assegurat durant la intervenció en el Ple. Amb l’esmena aprovada de Junts, es busca posar fi a aquesta discriminació.

 

 

 

Madrid, 16 de setembre de 2021