Junts aprova al Senat una moció perquè s’apliquin les demandes de la Plataforma d’Usuaris Avant Catalunya

La iniciativa defensada per la senadora Mayte Rivero vol garantir la igualtat de condicions per als usuaris de tren de Lleida

 

La senadora de Junts per Catalunya per Lleida, Mayte Rivero, ha aconseguit que s’aprovi una moció perquè “els ciutadans de la demarcació de Lleida tinguin garantida la compatibilitat i validesa de les condicions dels abonaments i de les targetes de Renfe amb l’abonament gratuït per als viatgers freqüents”. La iniciativa de Junts també insta el Govern espanyol a allargar “la validesa dels punts aconseguits, a recuperar la gratuïtat del pàrquing de 2 dies, i a afegir i restablir freqüències de tren anterior a la pandèmia”. La iniciativa insta a que s’apliquin les demandes de la Plataforma d’Usuaris Avant Catalunya i ha estat aprovada amb 16 vots a favor, 0 en contra i 12 abstencions.

En concret, la moció de Junts insta el Govern espanyol a:

  1. Restablir totes les freqüències ferroviàries anteriors a la pandèmia a Catalunya.
  2. Afegir una freqüència AVANT Barcelona-Lleida al matí entre les 5:50 i les 8:50, i un altre entre les 16 i les 18 h., per tal de facilitar la mobilitat dels treballadors i treballadores.
  3. Consorciar alguns trens AVE en l’abonament AVANT, com es fa en altres ciutats, amb l’objectiu d’ampliar horaris i rendibilitzar les places AVE sense cost per a RENFE.
  4. Afegir un tren AVANT Lleida-Barcelona abans de les 7 h per assegurar que els treballadors que comencen a primera hora puguin arribar puntuals a la feina, així com un tren a mig matí (entre les 8 i les 12 h. no hi ha cap tren que faci aquest servei).
  5. Garantir que la compra de l’abonament amb bonificació de gratuïtat s’acumuli a tots els efectes en el còmput de punts de la targeta +Renfe i/o que es procedeixi a ampliar el termini de validesa de la targeta Or.
  6. Recuperar els 2 dies de gratuïtat del servei de pàrquing per usuaris amb la Targeta Or, com existia prèviament a la pandèmia que es va reduir a 1 dia.
  7. Mantenir i ampliar el període de caducitat dels abonaments més enllà a partir de desembre de 2022 (20 dies per a la targeta Plus10 i 60 dies per a la targeta Plus) per adaptar els abonaments a la realitat del teletreball.

 

 

 

Madrid, 6 d’octubre de 2022