Junts aprova al Senat la derogació de la prohibició de crema de restes vegetals

“La feina conjunta dels representants del sector i els diferents grups parlamentaris han fet moure el PSOE”, afirma la senadora Mayte Rivero

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya al Senat ha aconseguit, de la mà d’Unió de Pagesos i amb la participació d’altres grups parlamentaris, introduir un conjunt de modificacions a la Llei de Política Agrícola Comuna (PAC) en el seu tràmit a la cambra alta. La senadora de Junts per Lleida, Alt Pirineu i Aran, Mayte Rivero, ha defensat les esmenes al ple d’aquest dimarts i ha lamentat que “aquesta solució, que hauria estat possible fer-la efectiva abans, s’hagi hagut de prendre in extremis havent creat tota la confusió i malestar en el sector” i ha afegit que “la feina conjunta dels representants del sector i els grups parlamentaris ha fet moure el PSOE”.

Entre aquestes modificacions destaca la derogació de la prohibició de la crema de restes vegetals que deixen fora de la prohibició les petites explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que facturin menys de 10 milions d’euros.

El PSOE ha reobert el debat al Senat amb una proposta que finalment s’ha millorat i que permet l’exempció com preveuen les normes de la UE. En aquest sentit, s’han introduït a la llei, a la qual Junts ha donat suport, altres esmenes que la modifiquen en els següents termes:

  • Adaptació dels plans i estratègies per fer front a la crisi energètica, la guerra d’Ucraïna, la sequera i l’actual escenari de mercats.
  • Actuacions per part de l’Estat de previsió i control contra els danys que ocasionen a l’agricultura i a la ramaderia les diverses espècies de fauna silvestre en infraestructures de transports, domini públic hidràulic i àrees protegides de titularitat o gestió estatal.
  • Modificació per tal que no quedi sense efectes la graduació de sancions en la Llei de la cadena alimentària.
  • Replantejament de la Llei General de la Seguretat Social perquè s’adapti i promogui millores pels treballadors agraris per compte propi.

 

Madrid, 23 de novembre de 2022