Junts aposta per crear una agència d’atenció integrada social i sanitària, dotar amb 5.000 milions d’euros les polítiques en salut, reforçar l’atenció primària i millorar les condicions laborals dels professionals

Junts per Catalunya ha celebrat un acte sectorial sobre la sanitat a Catalunya aquest dijous al matí per explicar les principals mesures que des del partit es defensen en aquesta matèria. En l’acte, hi ha participat el candidat i pediatra Jordi Fàbrega; la candidata Titón Laïlla; els consellers Toni Comín i Marina Geli i la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs. En l’acte, la candidata ha defensat la creació d’una agència d’atenció integrada, combinat i transversal entre els departaments de Salut i Benestar social, “perquè es gestionin conjuntament tots els recursos sociosanitaris per donar millor assistència als ciutadans”.

 

D’altra banda, Borràs també ha remarcat l’aposta de Junts per una millora les condicions retributives i laborals dels professionals sanitaris, que han hagut de fer un sobreesforç en la gestó de la pandèmia. “Catalunya té un dels millors sistemes sanitaris del món i s’han de posar les bases perquè pugui seguir sent així”. És per això que Borràs ha subratllat que la pandèmia fet més evident l’infrafinançament de la salut al país.  “En el nostre programa ens comprometem a posar en la primera línia la dotació pressupostària de salut i aportar 5.000 MEUR”, en cinc anys ha dit. La candidata també ha remarcat la importància de finançar la innovació, la recerca i la biotecnologia en el camp de la salut, així com la necessitat de dotar de més recursos la vigilància epidemiològica.

En l’acte també hi ha participat de forma telemàtica el conseller Toni Comin, que ha destacat Catalunya com el país que té un dels millors sistemes sanitaris d’Europa i el món. Tot i així, el conseller ha urgit reformes del sistema sanitari català: “La pandèmia ha evidenciat que calen inversions, cal una renovació tecnològica del sistema i apostar també pel sistema de recerca”. Finalment, el conseller ha afirmat que Catalunya té els millors lideratges, els equips de recerca i els equips d’experts que han gestionat de la millor manera la pandèmia i els ha contraposat amb el lideratge del que va ser ministre de sanitat i ara candidat, Salvador Illa: “És un exemple d’incompetència màxima perquè els resultats ho expliquen. Déu ens lliuri de que illa tingui responsabilitats en salut al nostre país”.

També la consellera Marina Geli ha remarcat la importància de prestar més atenció a la gent gran: “S’ha de replantejar l’atenció a domicili, replantejar la diversitat de models de serveis, hem d’escoltar les persones grans”. La candidata i exconsellera de Salut també ha defensat l’Agència d’Atenció Integrada per Catalunya com a element prioritari, però també ha destacat la importància d’invertir en la vigilància epidemiològica, la prevenció de la malaltia i la protecció de la salut. En l’acte, finalment, també han participat els candidats Jordi Fàbrega i Titón Laïlla que han coincidit en la necessitat de millorar les retribucions als professionals sanitaris així com invertir en més formació i incorporar nous professionals de la infermeria.

Pots accedir a l’àlbum de Flickr de Junts per Catalunya per veure totes les fotografies de la roda de premsa.