Junts al Senat presenta un veto general als PGE: “Una autèntica aixecada de camisa, com cada any, a canvi de res”

“Els qui aproven els pressupostos amb el PSOE any rere any prioritzen un pacte amb Espanya abans que amb Catalunya”, afirma Cleries

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya al Senat ha presentat aquesta setmana un veto general als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023. Per al portaveu a la cambra alta, Josep Lluís Cleries, “aprovar els pressupostos a un govern és una qüestió de confiança a les seves polítiques”, però assegura que “per a Catalunya, les xifres reals queden molt per sota del pressupostat”. “El 2021, de cada 100 euros només se’n van invertir 16 a casa nostra. Una autèntica aixecada de camisa a canvi de res”, ha advertit.

Cleries ha lamentat que els Pressupostos “són com els de cada any, com una sèrie de televisió que aquí sempre acaba igual de malament per a Catalunya” i ha assegurat que “nosaltres no confiem en un executiu que només busca titulars”. En aquesta línia, el portaveu ha argumentat que el Govern espanyol “incompleix amb el percentatge d’inversió, incompleix amb l’execució i incompleix amb les esmenes aprovades i incorporades en els Pressupostos”. “No ha implementat el Fons extraordinari Covid de 9.000 milions d’euros (1.600 milions per a Catalunya) que es va aprovar l’any passat gràcies a una esmena de Junts”, apunta.

D’altra banda, el portaveu ha denunciat que “Espanya discrimina Catalunya en el repartiment dels fons europeus Next Generation: mentre els catalans rebem 687 euros per persona, a Extremadura en reben 1.075 i, a Madrid, 750”. En aquesta línia, ha assegurat que “aquells qui aproven els pressupostos amb el PSOE any rere any prioritzen un pacte amb Espanya abans que amb Catalunya”.

 

Madrid, 30 de novembre de 2022