Junts al Senat incorpora millores per una “conducció més segura i sostenible” a la nova llei de seguretat viària

Junts per Catalunya aconsegueix que sigui considerat com a “falta molt greu” llençar objectes a la via que puguin produir incendis o accidents

 

 

Junts per Catalunya ha incorporat una sèrie de millores a la nova llei de seguretat viària que “la milloren substancialment per aconseguir una mobilitat i conducció més segures i sostenibles”. Així ho ha explicat el portaveu de Junts, Josep Lluís Cleries, en el marc del debat del Projecte de Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial que ha tingut lloc al Senat. La nova llei de seguretat viària inclourà com a “falta molt greu”, gràcies a les esmenes de Junts, “llençar a la via o voltants objectes que puguin produir incendis o accidents, o que obstaculitzin la lliure circulació”. Cleries ha recordat que “a Catalunya, aquest tipus d’incendis, provocats per una cigarreta, els hem patit aquest estiu, precisament”.

 

Una altra esmena introduïda per Junts i que la llei incorporarà és la presència física de les autoescoles al territori, de manera que “se salvaguarden llocs de treball i que aquests siguin de qualitat”. Aquesta era una demanda àmpliament sol·licitada per a les federacions d’autoescoles, i que el portaveu al Senat ha destacat perquè “ofereix una formació de major qualitat per als futurs conductors i conductores”.

 

Finalment, el portaveu al Senat ha aplaudit la “voluntat d’acord i consens” amb la majoria dels grups de la Cambra perquè la llei de seguretat viària sigui “el màxim de transversal possible”. En les darreres setmanes, Junts ha mantingut una desena de reunions amb el sector de les autoescoles, entitats de seguretat viària, fabricants de vehicles i representants del sector de les bicicletes, entre d’altres.

 

 

 

 

 

Madrid, 18 de noviembre de 2021