Junts acusa el Govern espanyol de practicar l’“antipolítica” en l’aprovació dels Pressupostos

Cleries i Matamala consideren que “no donar suport a algunes de les nostres esmenes socials és dir ‘no’ a persones i col·lectius vulnerables”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, considera que el Govern espanyol està “practicant l’antipolítica” en la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat en “no acceptar cap esmena i estar fent un tràmit que no serveix per a res”. En aquesta línia, Cleries ha criticat que “per molt que els Pressupostos es van aprovant cada any, aquests no es van executant”. En aquest sentit, s’ha referit a l’aprovació en els Pressupostos del 2022 d’un Fons per a pal·liar la crisi de la COVID-19 que contemplava destinar 9 mil milions d’euros “que no s’ha complert”, o l’aprovació de rebaixar l’IVA de les perruqueries, que tampoc, “i són llei”.

Per la seva part, el portaveu a la Comissió de Pressupostos, Josep Maria Matamala, ha manifestat que és un “contrasentit que els grups no votin a favor d’algunes esmenes concretes de Junts”. Matamala ha destacat el fons econòmic que proposa Junts per als ajuntaments de 6 mil milions d’euros per a afrontar els alts preus energètics, així com el fons específic per a la implementació d’un programa de cures pal·liatives pediàtriques. “És de justícia que s’aprovi”, ha reivindicat. D’altra banda, Matamala ha esmentat la proposta de Junts per a eximir de l’IVA les entitats sense ànim de lucre: “L’Estat espanyol no ha de tenir una voluntat recaptatòria en les entitats assistencials, com és el Banc d’Aliments”.

Negociar sí, renunciar no”, ha conclòs Cleries, que ha recordat que Junts ha presentat 499 esmenes al Projecte de Llei de Pressupostos per al 2023.

 

Madrid, 20 de desembre de 2022