Junts actuarà en la causa judicial oberta sobre l’Operació Catalunya per saber qui és el “senyor X”

El portaveu i vicepresident Josep Rius afirma que el el cas és “un escàndol i en qualsevol democràcia comportaria greus conseqüències” 

 

Junts per Catalunya actuarà en la causa judicial oberta sobre l’Operació Catalunya per intentar que s’aclareixi “un dels episodis més greus de guerra bruta contra l’independentisme”. El portaveu i vicepresident Josep Rius ha explicat en roda de premsa que Junts vol saber “qui era el senyor X de l’operació, perquè és evident que Fernández Díaz no actuava per lliure”. Els serveis jurídics de Junts estan mirant quina és la fórmula jurídica més efectiva per participar en la causa contra l’Operació Catalunya perquè no hi hagi la temptació de tancar-la en fals, com ha passat altres vegades. En aquest sentit, el portaveu ha denunciat que “l’Operació Catalunya és un escàndol i en qualsevol democràcia hauria comportat ja greus conseqüències. Amb això no ens podem posar de perfil”

Sobre aquesta qüestió, Junts també participarà activament en la comissió d’investigació que s’ha obert al Congrés després que el PSOE aixequés el seu veto. Així mateix, Rius ha afirmat que “no estem davant d’una rectificació, sinó davant una llum verda interessada, però des de Junts també recordarem que el PSOE té molt a dir en la guerra bruta contra l’independentisme, aleshores per posar-se de perfil i ara amb temes com Pegasus”.

La guerra bruta contra l’independentisme ha estat una constant des de la sentència de l’Estatut i ha tingut diverses cares, ha recordat el portaveu: “el 155, les pallisses de l’1oct, l’espionatge de Pegasus, el discurs del rei del 3-O, o les trucades per fer marxar empreses de Catalunya”. A més, l’Operació Catalunya “va intentar liquidar carreres polítiques de persones com el president Artur Mas o l’alcalde Xavier Trias i es van intentar alterar resultats electorals com les eleccions del novembre del 2012 o les municipals del 2015”. Per això ha demanat que “és moment de començar a desmuntar les clavegueres de l’Estat. Exigim una investigació a fons i global”.  

Per altra banda, Rius ha valorat els pressupostos de la Generalitat, aprovats la setmana passada al Parlament: “l’acord dels pressupostos allarga la vida artificialment a una legislatura esgotada políticament. Illa dona respiració assistida a Aragonès per compensar el suport d’ERC a Sánchez”. El portaveu també ha defensat que “des d’ara, Junts per Catalunya es posa a treballar per ser l’alternativa al triple tripartit de facto que governa la Generalitat, com també ho fa a Madrid i a l’Ajuntament de Barcelona” i que el partit “es compromet a treballar perquè hi torni a haver un govern de majoria independentista que reprengui el mandat de l’1 d’octubre”

 

Barcelona, 13 de març de 2023.