Junts aconsegueix més inversions per afrontar les addiccions al joc en línia

La moció, que s’ha aprovat a la Comissió de Joventut del Senat, ha estat defensada per la senadora Assumpció Castellví

 

La portaveu de Junts per Catalunya a la Comissió de Joventut al Senat, Assumpció Castellví, ha aconseguit que s’aprovi aquest dimarts una moció que insta el Govern espanyol a “reforçar i incrementar les transferències de recursos a Catalunya per l’adopció de mesures contra les addiccions al joc i les apostes en línia”. “És necessari fer front a aquesta problemàtica que afecta els joves i que pot condicionar greument el seu desenvolupament personal i professional, és a dir, el seu futur”, ha assegurat Castellví. La moció ha estat aprovada per 16 vots a favor, 12 abstencions i 0 en contra.

Concretament, la iniciativa de Junts insta l’Executiu a impulsar actuacions de sensibilització pels joves per a l’adopció d’hàbits cibersaludables; a incrementar les mesures de detecció i atenció d’addiccions comportamentals; a incidir en programes específics sobre drets digitals i programes de prevenció i promoció del sector TIC entre els joves; i també a potenciar el desenvolupament de programes educatius a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Castellví ha afirmat que “iniciar-se aviat al joc d’atzar és un factor de risc per al posterior desenvolupament del joc patològic”. En aquesta línia, ha assegurat que “la Generalitat porta temps desenvolupant mesures i recursos eficaços per a atendre addiccions comportamentals, però es requereixen més esforços i més recursos per a potenciar aquesta resposta” i ha afegit que “davant el creixement de les addiccions a la nostra societat, hem d’anticipar-nos-hi i posar-hi fre”.

 

 

 

 

Madrid, 27 de setembre de 2022