Junts aconsegueix aprovar una moció que reclama ajudes per pagar les factures energètiques de les pimes afectades per la pandèmia

La moció també demana més competència en el sector elèctric i una revisió de l’IVA sobre la factura de la llum

 

El senador per Girona de Junts per Catalunya, Jami Matamala, ha aconseguit aprovar aquest dilluns una moció a la comissió d’Indústria del Senat que insta el Govern espanyol a implementar un sistema d’ajudes dirigides a pimes per afrontar el pagament de les factures energètiques meritades durant el tancament total o parcial de la seva activitat. A més, la moció reclama redefinir la regulació del sistema energètic per afavorir la lliure competència i adequar el seu funcionament a les línies marcades per la UE. Finalment, la moció exigeix ​​revisar el sistema impositiu relacionat amb el consum energètic.

 

En la seva intervenció, Matamala ha explicat que moltes empreses han tancat o reduït la seva jornada laboral a causa de la pandèmia i, per això, paguen unes quotes fixes mínimes en la seva factura elèctrica. “Això resulta un agreujant més en la seva ja difícil situació“, ha dit. El senador també ha posat el focus en la manca de competència del mercat elèctric: “A Espanya hi ha quatre empreses que controlen el 90% de mercat”; en aquest sentit, ha destacat la necessitat de “més competència que ens apropi als paràmetres europeus”. “També l’IVA sobre la factura de la llum s’ha de revisar“, ha reblat Matamala.

 

 

 

 

Madrid, 24 de maig de 2021