Junts aconsegueix aprovar una moció al Senat que exigeix al Govern espanyol que compleixi amb el Dret de la UE dins dels terminis legals

Cleries recorda que Espanya lidera el rànquing de països amb més procediments d’infracció oberts per no transposar a temps les Directives europees

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat i aprovat una moció que insta el Govern espanyol a “transposar les Directives europees en els terminis establerts” i evitar així les “multes milionàries” que ara mateix està pagant l’Estat espanyol per incompliment. Ho ha fet en la Comissió d’Exteriors d’aquest dimecres, on ha destacat “la voluntat europeista i constructiva” per “reclamar al Govern espanyol que transposi les directives de la UE“.

 

El text aprovat exigeix ​​al Govern espanyol que adopti “mesures per complir amb el Dret de la Unió Europea dins dels terminis establerts“, crear “mecanismes de control i diagnòstics que aclareixin les causes d’aquest incomplint sostingut“, que està convertint a l’Estat espanyol en el membre de la UE amb més procediments d’infracció oberts; i “copiar bones pràctiques d’altres d’Estats membres” per reduir la inexecució de transposicions.

 

Cleries ha recordat que a finals del 2020 Espanya tenia més de 100 procediments d’infracció oberts per la Comissió Europea, 30 dels quals per no transposar directives. “Aquests incompliments impliquen una menor qualitat, claredat i seguretat jurídica, a més de donar una mala projecció del legislador“, ha advertit. A tall d’exemple, el senador ha explicat que fa unes setmanes el Ple del Senat va aprovar la Directiva 2016/680 relativa al tractament de dades personals i que “porta associada 23 milions d’euros de sanció“.

 

 

 

Madrid, 16 de juny de 2021