Junts aconsegueix aprovar una iniciativa que insta l’Estat espanyol a complir “sempre en temps i forma” la transposició de Directives europees

La portaveu d’Exteriors de Junts per Catalunya al Congrés, Mariona Illamola Dausà, ha defensat i aprovat aquest dimecres una esmena transaccional que insta el Govern espanyol a “transposar sempre en temps i forma les Directives europees”. És a dir, s’exigeix ​​a l’Estat espanyol que no incompleixi el termini de transposició fixat d’una Directiva, cosa que ha passat i passa en ocasions reiterades, i que comporta multes milionàries. A tall d’exemple, l’octubre del 2021, Espanya encara tenia 20 Directives comunitàries pendents de transposar, acumulant de mitjana un any i vuit mesos de retard.

 

A més, el text de Junts transaccionat i aprovat en comissió insta el Govern espanyol a:

 

Continuar instant a l’aplicació, quan sigui pertinent, del principi d’efecte directe per part dels òrgans de l’administració corresponents, i recordar-ne la necessitat en els casos que calgui.

 

Continuar promovent l’adaptació de la normativa interna en terminis adequats que garanteixin degudament la participació del poder legislatiu evitant que això pugui posar-se en risc.

 

Continuar respectant la distribució interna de competències en la incorporació i l’aplicació del dret de la Unió Europea a l’ordenament intern i resoldre els casos en què això es pugui posar en risc.

 

Continuar impulsant l’aplicació del cabal de la Unió Europea per part dels òrgans de l’administració corresponents incidint en els casos en què això no sigui així.”

 

 

 

 

 

Madrid, 15 de desembre de 2021