Junts aconsegueix aprovar una iniciativa per agilitzar les autoritzacions de protecció internacional, residència o treball de persones procedents de l’Afganistan

La portaveu d’Exteriors de Junts per Catalunya al Congrés, Mariona Illamola Dausà, ha defensat i aprovat aquest dimecres una Proposició no de Llei a la Comissió d’Exteriors per agilitzar les sol·licituds de les persones procedents de l’Afganistan i que demanen protecció internacional o que es troben en espera per aconseguir la residència i/o permís de treball. En concret, els punts aprovats de la iniciativa són:

 

  1. Facilitar i promoure una resposta ràpida i positiva, a l’altura de la gravetat de les circumstàncies, de protecció internacional de sol·licitants procedents de l’Afganistan, resolent-ne possibles situacions de demora en la resolució administrativa de sol·licituds d’autorització de protecció internacional, residència i/o treball per part de persones afganeses, tenint en compte que l’Afganistan no és un país segur.
  2. Aplicar el Reial Decret que aprova el Reglament sobre règim de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades que transposa la Directiva europea.
  3. Contribuir mitjançant ajudes humanitàries directes, i a través d’aquells mecanismes multilaterals que s’habilitin a aquest efecte, a alleujar i mitigar la desprotecció de la població civil afganesa que romangui al país, sense que això comporti qualsevol tipus de reconeixement del nou règim talibà .
  4. Pressionar per tots els mitjans als insurgents per evitar que es produeixi una nova onada de delictes contra patrimoni artístic i cultural universal a l’Afganistan, facilitant i promovent la persecució judicial internacional d’infractors tant en aquests casos com també en casos de delictes relacionats amb el tràfic d’art.
  5. Donar el seu suport a l’oposició democràtica afganesa que des de l’interior o des de l’exili s’organitzi en defensa dels drets humans de tota la població afganesa i d’un Estat afganès laic i que no discrimini als seus ciutadans en funció del seu sexe, gènere, identitat, orientació sexual, religió o credo, ni per cap altre tret personal o característica fruit de la llibertat de pensament “.

 

 

 

 

Madrid, 13 d’octubre de 2021